Υπήρξε για 18 χρόνια χρήστης ναρκωτικών και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή – Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή της

12:43 29/10/2022 - Πηγή: iPop

Ένα φωτεινό παράδειγμα που δείχνει σε όλους μας πως όταν θέλεις κάτι πολύ, το πετυχαίνεις μας έδωσε η Φωτεινή, η οποία για 18 ολόκληρα χρόνια υπήρξε εθισμένη στα ναρκωτικά, αλλά και άστεγη, για 11 χρόνια δεν μιλούσε στα παιδιά της, ενώ μάλιστα κατέληξε κάποια στιγμή και στη φυλακή. Η ζωή όμως της επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού σε ηλικία 37 ετών αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.

Ουκρανή μαθηματικός γίνεται η 2η γυναίκα στην ιστορία με το «Νόμπελ των Μαθηματικών» – Η έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα βρίσκεται εδώ

H ιστορία της
Φωτεινής και η εξομολόγησή της για τα δύσκολα χρόνια

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη.

Μεγάλωσα από τα 2,5 χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου.

Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει.

Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας» εξομολογήθηκε η ίδια για την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής της στην τηλεόραση του Alpha.

Πριν 4 χρόνια έφυγε απ’ την πατρίδα του κι έφτασε με μια βάρκα στην Ελλάδα. Σήμερα, είναι αριστούχος στις Πανελλήνιες και σου δίνει την έμπνευση που χρειάζεσαι

Τα γεγονότα που της άλλαξαν τη ζωή

Δύο γεγονότα που την έκαναν να σκεφτεί τις συνέπειες που είχαν οι πράξεις της ήταν ότι για 11 μήνες η Φωτεινή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών ενώ ταυτόχρονα έμαθε για τον θάνατο του συζύγου της από υπερβολική δόση.

Ύστερα αποφάσισε να ξεκινήσει την απεξάρτηση και επέστρεψε στις σπουδές της το 2016, αποφοιτώντας και κάνοντας και μεταπτυχιακό.

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και ξεκίνησα να κάνω χρήση… πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από τη συνεχή βελτίωση. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα Κοινωνιολογία, έκανα μεταπτυχιακό» αποκάλυψε η Φωτεινή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπήρξε για 18 χρόνια χρήστης ναρκωτικών και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή – Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή της  εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπήρξε, Ιατρική Σχολή –,ypirxe, iatriki scholi –