Υποφέρεις συχνά από φούσκωμα; Με αυτές τις αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες θα απαλλαγείς μια και καλή από το ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα

13:25 23/7/2022 - Πηγή: iPop

Σηκώνεσαι το πρωί και αρχίζεις να ετοιμάζεσαι μες στην καλή χαρά. Φοράς το αγαπημένο σου τζιν, δε σου μπαίνει. Συνεχίζεις να δοκιμάζεις, πάλι τίποτα. Μία απορία την έχεις, γιατί να συμβαίνει αυτό άραγε; Διότι λίγα πράγματα μπορεί να είναι πιο ενοχλητικά από μια πρησμένη κοιλιά. Όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι κανονικά η κοιλιά σου είναι πιο επίπεδη, μπορεί να το βρίσκεις ενοχλητικό να πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα συνεχές φούσκωμα. Συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς, είναι άβολο, μας κάνει να νιώθουμε έντονη δυσφορία και καθιστά σχεδόν

αδύνατο να απολαύσουμε τη μέρα μας. Γι’ αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικούς φυσικούς τρόπους για το πώς να απαλλαγείς από το φούσκωμα.

Πώς να απαλλαγείς από το φούσκωμα: 5 φυσικοί τρόποι που θα σε ανακουφίσουνΔιαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική ή αλλιώς διαλείπουσα νηστεία, έχει ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα λόγω των πλεονεκτημάτων απώλειας βάρους που προσφέρει και όχι μόνο. Έτσι, αν και η προοπτική του να απέχεις από το φαγητό για 16 ώρες μοιάζει τρομακτική, μπορεί να σου προσφέρει απίστευτα αποτελέσματα για το φούσκωμα που παρατηρείς στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει διότι το πεπτικό σου σύστημα παίρνει τον απαραίτητο χρόνο για να ηρεμήσει και να ανακάμψει.

Τα θαυματουργά αποτελέσματα του τζίντζερ

Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, το τζίντζερ κάνει θαύματα για το φούσκωμα. Πίνοντας ένα φλιτζάνι αφεψήματος τζίντζερ πριν, ή μετά από ένα γεύμα, βοηθάς το σώμα σου στην παραγωγή σάλιου, χολής και γαστρικών υγρών που βοηθούν στην πέψη.

Τσάι που καταπολεμούν το φούσκωμα με φυσικό τρόπο

Μάραθος

Ο μάραθος είναι γνωστό ότι κάνει θαύματα για το πεπτικό σύστημα. Πρόκειται για ένα βότανο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τόσο οι σπόροι όσο και ο καρπός, τα φύλλα, ο μίσχος και ολόκληρο το φυτό, χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία και ανακούφιση συμπτωμάτων πληθώρας παθολογικών καταστάσεων.

Μπορείς να μασήσεις μια μικρή ποσότητα σπόρων αυτού του φυτού και θα νιώσεις ανακούφιση από το φούσκωμα. Οι σπόροι μάραθου έχουν αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χαλαρώνουν τους μύες των εντέρων.

Περισσότερα υγρά

H σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας δεν αφορά μόνο το πόσιμο νερό και τα μη αλκοολούχα ποτά. Το 20% των υγρών στο σώμα μας προέρχεται από τα τρόφιμα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το φούσκωμα που παρατηρείς να συμβαίνει στο σώμα σου. Προσπάθησε λοιπόν να εντάξεις στη διατροφή σου φαγητά που αποτελούνται από περισσότερα υγρά στοιχεία όπως για παράδειγμα οι σούπες. Επιπλέον, δοκίμασε να προσθέσεις επιπλέον νερό στο πλιγούρι που φτιάχνεις και να μαγειρέψεις το ρύζι ή την κινόα με περισσότερο νερό ώστε να έχει την υφή ενός ζωμού.

Πότε το φούσκωμα στην κοιλιά είναι επικίνδυνο;

Μείωση του στρες

Καλά διάβασες! Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το φούσκωμα δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων. Η κορτιζόλη, γνωστή και ως η ορμόνη του στρες, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων σε όλο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένου του φουσκώματος. Μελέτες δείχνουν ότι το στρες επηρεάζει άμεσα το πεπτικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Μερικοί φυσικοί τρόποι που αποδεδειγμένα μειώνουν το άγχος είναι ο καλύτερος ύπνος το βράδυ, η άσκηση και ο διαλογισμός.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υποφέρεις συχνά από φούσκωμα; Με αυτές τις αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες θα απαλλαγείς μια και καλή από το ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα