Βρήκαμε από που ήρθε ο Superman!

Goodbyte

Σου αρέσουν δεν σου αρέσουν τα comic, το μόνο σίγουρο είναι πως γνωρίζεις ότι ο Superman κατάγεται από τον πλανήτη Κρύπτον. Τώρα όμως μπορούμε και ξέρουμε που βρίσκεται αυτός ο πλανήτης!

Για την ακρίβεια ξέρουμε που ήταν αυτός ο πλανήτης, αφού, “ως γνωστόν”, ο Κρύπτον καταστράφηκε λίγο μετά την αποχώρηση του Superman από αυτόν, με προορισμό την Γη.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός αστρονόμος Neil deGrasse Tyson

μελετώντας τα comic του super ήρωα και εφοδιασμένος με επιστημονικές γνώσεις, έκανε την λογική υπόθεση πως ο πλανήτης του Superman θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα σύστημα με κέντρο ένα άστρο, το οποίο έχει μετατραπεί σε κόκκινο νάνο!

Η ιδέα του έχει λογική, αν σκεφτεί κανείς πως γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία “θανάτου” βρίσκεται το άστρο μπορούμε να το “δούμε” εν ζωή. Έτσι, ένας κόκκινος νάνος γνωρίζουμε πως αποτελούσε ένα άστρο με μέγεθος παραπλήσιο του δικού μας Ήλιου, και ως εκ τούτου είναι δυνατή η ύπαρξη ζωής και η ανάπτυξη ενός πολιτισμού.

Από τα comic, ξέρουμε ότι ο πολιτισμός του Κρύπτον ήταν εξελιγμένος, άρα πράγματι το άστρο του ηλιακού συστήματος του θα πρέπει να ήταν τέτοιο που να έχει δώσει χρόνο στην ανάπτυξη της ζωής. Κάτι τέτοιο εικάζεται πως θα ήταν εφικτό αν ο πλανήτης αυτός κινούταν γύρω από ένα, όμοιο με τον δικό μας Ήλιο, άστρο.

Έτσι, ο Neil deGrasse Tyson πρότεινε το άστρο LHS 2520 ως το σπίτι του Superman, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 27 ετών φωτός μακριά μας. Ναι αλλά ο Superman έφυγε από εκεί όταν ήταν μωρό, άρα τώρα “ξέρουμε” πως ο ήρωας όταν έφτασε στην Γη ήταν… 27 χρονών!

Για όποιον διαθέτει τηλεσκόπιο μάλιστα, σας παραθέτουμε τις συντεταγμένες που θα βρείτε τον εν λόγω κόκκινο νάνο και σας καλούμε με μπόλικη φαντασία να “δείτε” και την γενέτειρα του Superman!

Ορθή αναφορά: 12 ώρες, 10 λεπτά και 5,77 δευτερόλεπτα
Απόκλιση: -15 βαθμούς, 4 λεπτά και 17,9 δευτερόλεπτα

Το παρόν άρθρο Βρήκαμε από που ήρθε ο Superman! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα