Χριστούγεννα στην Αυστρία, στο Ζάλτσμπουργκ

Ο Παναγιώτης Ντάβος προτείνει μια χειμερινή οικογενειακή εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ο χειμώνας, εκτός από εμβόλια και πανικούς λοιμώξεων, δίνει και την ευκαιρία για σύντομες και υπέροχες αποδράσεις. Μια πρόταση για κάτι τέτοιο είναι το υπέροχο Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Με τα πόδια, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί πεζόδρομοι, με ποδήλατο, με τη συγκοινωνία, χρησιμοποιώντας ολοήμερο εισιτήριο, η πόλη είναι διατεθειμένη να μας παραδώσει τα μυστικά της.

μέρα

Η ολιγοήμερη περιπλάνηση ξεκινάει από το κάστρο Hohensalzburg, με θέα όλη την πόλη. Οι πιο τολμηροί ανέβηκαν με τα πόδια, ενώ εμείς οι «μεγαλύτεροι» χρησιμοποιήσαμε τελεφερίκ. Η θέα της χιονισμένης πόλης και των Άλπεων ήταν καταπληκτική. Ένα μικρό μουσείο με στολές πολέμου, όπλα και όργανα βασανιστηρίων, από την εποχή του Μεσαίωνα, υπάρχει στην καρδιά του κάστρου. Το πρωινό πέρασε με επίσκεψη στον επιβλητικό καθεδρικό ναό και την Φραγκισκανική εκκλησία. Οι επιλογές μας για φαγητό ήταν πολλές, αφού στην πόλη υπάρχουν εστιατόρια για όλα τα βαλάντια. Καλό θα ήταν να ζητήσετε να σας κάνουν καλή περιγραφή του πιάτου που θα σας φέρουν, για να μην μείνετε νηστικοί! Στρωθήκαμε σε μια συμπαθητική γωνιά, αλλά ο σεφ νόμισε ότι είχε να κάνει με Κινέζους και οι μερίδες ήταν σαν αντίδωρo. Εφαρμόσαμε, λοιπόν, το νέο ολυμπιακό άθλημα: «γυμναστική στον μάγειρα». Στο τέλος δεν πίστευε στα μάτια του τι καταφέραμε να φάμε, αν προσθέσουμε ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν από Hefe Weitzen μπίρα και στρούντελ μήλου. Το απογευματάκι περπατήσαμε στα όμορφα σοκάκια της πόλης και φτάσαμε στην Greidegasse, στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, που σήμερα είναι μουσείο. Η επιλογή για βραδινή έξοδο δύσκολη, γιατί το Ζάλτσμπουργκ έχει πολλά όμορφα καφέ, όπως το Tomasseli, που είναι μάλλον το πιο παλιό καφέ της πόλης, και το Republic, εξαιρετικά μοντέρνο, που κάθε βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι. Εμείς κάναμε βόλτα στην αριστερή όχθη του ποταμού Σάλτζαχ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα, και ανακαλύψαμε το Flip, ονομαστό για τα κοκτέιλ του.

2η μέρα

Τα ανάκτορα Mirabell ήταν ο σταθμός μας την επομένη, ένα κάστρο με τους ωραιότερους κήπους της πόλης, ιδανικό για ρομαντικούς περιπάτους. Η μεγαλοπρεπής μαρμάρινη σάλα είναι μία από τις πιο όμορφες αίθουσες γάμων του κόσμου. Μοναδική εμπειρία το Μουσείο Παιχνιδιών, ενώ για φαγητό επιλέξαμε το Sog με τις καταπληκτικές μακαρονάδες. Μια βόλτα στην όμορφη εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά μνημεία της πόλης, μας βοήθησε να χωνέψουμε. Το βράδυ την Steingasse, έναν από τους ομορφότερους δρόμους, και καταλήξαμε στο Saitensprung για ποτό.

3η μέρα

Ακολούθησε η μέρα του shopping therapy. Η απόλυτη αγοραστική εμπειρία μάς περίμενε στην Παλιά Πόλη, που, εκτός από τις γνωστές Getreidegasse και Judengasse με τα παραδοσιακά μαγαζάκια, αξίζει τον κόπο να ψάξει κανείς κάθε δρόμο και σοκάκι της περιοχής. Παλιά μαγαζιά, σημερινά αξιοθέατα, όπως το βιβλιοπωλείο Mora στην Residenzplatz, το παλιό αρχιεπισκοπικό φαρμακείο στη

Keywords
Τυχαία Θέματα