Νονάδες εν δράσει

Τώρα που το Πάσχα πλησιάζει, νομίζω ότι οι νονάδες έχουμε την τιμητική μας. Τα βαφτιστηράκια μας περιμένουν με μεγάλη χαρά και μας βλέπουν όπως περίπου και τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα... Μας κοιτάνε στα χέρια...

Της Δήμητρας Μαυρίδου

Φέτος όμως είναι μια δύσκολη χρονιά και το εισόδημα περιορισμένο. Δείτε πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να μιλήσετε στην μαμά

του πιτσιρίκου ή της πιτσιρίκας. Ρωτήστε την λοιπόν τι δώρο προτιμάει για το μικρό της. Μπορεί τα παπούτσια από την νονά1 το Πάσχα να είναι ένα κλασικό δώρο, αλλά το βαφτιστήρι σας να έχει ήδη 5 καινούργια ζευγάρια, από παππούδες, γιαγιάδες, κλπ. Και μπορεί να χρειάζεται καινούργια ρούχα για τον παιδικό σταθμό ή ένα παιχνίδι. Μια ερώτηση θα διευκολύνει τη ζωή σας. Ειδικά σε περιπτώσεις που έχετε βαφτίσει το παιδάκι μαζί με άλλη φίλη της μαμάς.

Αφού συνεννοηθείτε λοιπόν, βγείτε στα μαγαζιά, κάντε προσεχτικά την έρευνά σας και επιλέξτε το κατάλληλο ρουχαλάκι, παπουτσάκι ή παιχνιδάκι2 ανάλογα με τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε. Ιδιαίτερα καλές τιμές θα βρείτε και στο διαδίκτυο. Απλά για να είστε συνεπείς θα πρέπει να τα παραγγείλετε από τώρα, ειδικά αν προέρχονται από e-shops του εξωτερικού.

Και πάμε στην λαμπάδα. Την «ψυχή» του Πάσχα. Εδώ και αν υπάρχουν απεριόριστες επιλογές. Αν το βαφτιστηράκι σας είναι πολύ μικρό ακόμα και φέτος θα του πάρετε την πρώτη του λαμπάδα, μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε μια λαμπάδα λιτή και απέριττη, μιας και το δώρο έχει πιο πολύ συμβολικό χαρακτήρα και το παιδάκι δεν θα καταλάβει τίποτα. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορείτε να βρείτε καλόγουστες λαμπάδες, διακοσμημένες με κορδόνι, μικρά ξύλινα παιχνίδια, μεταλλικά αντικείμενα ή ακόμα και ζωγραφισμένες στο χέρι. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που συνοδεύουν ένα τεράστιο παιχνίδι και η ίδια η λαμπάδα είναι ένα απλό λευκό κερί, και για να είμαι ειλικρινής δεν θα τις συνιστούσα. Αυτό αντιθέτως που θα σας πρότεινα είναι να αγοράσετε χειροποίητες λαμπάδες από τα πασχαλινά bazaar Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, όπως για παράδειγμα τα Παιδικά Χωριά SOS (http://www.sos-villages.gr/content/news/153-pasxalino-pazari) ή το Χαμόγελο του Παιδιού (http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products) ή στο φιλανθρωπικό bazaar για το σωματείο Αρωγή (http://www.facebook.com/events/236626239766284/). Επίσης, πασχαλινό bazaar κάνει και η Unicef, στην αίθουσα του Μετρό Συντάγματος από 1 - 3 Απριλίου 2012 από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. (http://www.unicef.gr/products.php)

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε επίσης και τα ανοιξιάτικα προϊόντα WWF, για να επιλέξτε ανάμεσα σε: ξύλινα παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια, χειροποίητες κούκλες, τσάντες, σακίδια, μπλουζάκια, καπέλα, βιβλία κ.α. Το πασχαλινό τους bazaar θα γίνει στη Φιλελλήνων 26, στο Σύνταγμα, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 09:30 με 17:00 έως και την Τετάρτη 04 Απριλίου. (http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=163&Itemid=164)

Φυσικά αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε κ

Keywords
Τυχαία Θέματα