HIG Capital: Τα μελλοντικά σχέδια και οι επενδύσεις των 500 εκατ. ευρώ

10:11 5/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Περαιτέρω εξαγορές ξενοδοχειακών ακινήτων και εγκαταστάσεων logistics αξιολογεί το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital. Το fund έχει στόχο να αυξήσει την αξία του ενεργητικού του από 1,35 δισ. ευρώ σήμερα σε 1,5 δισ., σύμφωνα με τον επικεφαλής της Inventio Κωνσταντίνο Μπήτρο, η οποία εκπροσωπεί την HIG στην Ελλάδα. Επιβεβαίωσε, επίσης, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον υπό παραχώρηση

χώρο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ενώ περιέγραψε το σχέδιο του ομίλου να αυξήσει τα υπό διαχείριση τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων στην Ελλάδα σε περίπου 600.000 τετραγωνικά μέτρα με επενδύσεις κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, ώστε ο βραχίονας της HIG στα logistics, η Streem, να παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που συνδέονται με την εφοδιαστική αλυσίδα. Φιλοδοξεί δηλαδή να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε εταιρείες των οποίων τα προϊόντα φτάνουν στα ελληνικά λιμάνια μέχρι τον τελικό τους χρήστη στην Ευρώπη και αλλού.

Υπενθυμίζεται η μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί στον Ασπρόπυργο προϋπολογισμού 300 εκατ. για τη μετατροπή του πρώην εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας –που διαθέτει και λιμενικές εγκαταστάσεις– σε κέντρο logistics, αλλά και η σειρά εξαγορών εταιρειών όπως η Μακιός Α.Ε., η Orphee Beinoglou, η Group Unit Hellas & Unit Shipping και η Contrade SA.

Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού fund περιλαμβάνει δύο μονάδες στη Ρόδο, τέσσερις μονάδες στην Κέρκυρα, τη Mayor Holdings Α.Ε., τα δάνεια της Kυπριώτης Α.Ε. που ελέγχει πέντε μονάδες στην Κω και το ξενοδοχείο Aldiana στην Κρήτη. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η HIG βρίσκεται σε συζητήσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς τριών ακόμα ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, εξέλιξη που τοποθετείται σε ορίζοντα δωδεκαμήνου και θα έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή τους κι άλλων 100 εκατ. για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η HIG επενδύει με μακροπρόθεσμο, όπως αναφέρει, ορίζοντα, τόσο στη διάσωση προβληματικών εταιρειών όσο και στην εξαγορά τους με στόχο την ανάπτυξή τους και τη δημιουργία υπεραξιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Inventio, η HIG έχει ζωηρό ενδιαφέρον να αποκτήσει κι άλλες λιμενικές υποδομές στην Ελλάδα και γι’ αυτό θα επιχειρήσει να συμμετέχει στις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ ενδεχομένως και σε αυτήν για τον Βόλο, εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κωνσταντίνος Μπήτρος ανέφερε πως το αγοραστικό ενδιαφέρον του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου θα περιελάμβανε κάλλιστα και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, εφόσον ανέκυπτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η HIG Capital Advisors LLC είναι ένας διαχειριστής κεφαλαίων με ενεργητικό πάνω από 52 δισ. δολάρια, που εποπτεύεται από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς αλλά και τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές της Βρετανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
hig-capital-ta-mellontika-schedia-kai-oi-ependyseis-ton-500-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα