Αύξηση του στόλου της Grid Shipping & Capital Ltd

08:47 21/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Έλληνα  πλοιοκτήτη Δρ. Πάνο Φασουλή (φωτογραφία) μας επισήμανε πως το 2024 ξεκίνησε άμεσα με την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας για νέες αγορές  φορτηγών πλοίων, τύπου handy size 34.000 – 40.000 DWT.

Επιπλέον στο επενδυτικό της πλάνο της Grid Shipping & Capital, για πρώτη φορά απ´ την ίδρυσή της έχει προγραμματισθεί πέρα από τα Handy Size

και αγορά φορτηγών πλοίων τύπου Ultra 60.000-64.0000 DWT

Με σημαντική ρευστότητα και κεφάλαια μέσω καταβολής μετρητών από ιδιωτικές τοποθετήσεις και με χαμηλό τραπεζικό δανεισμό, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή πλοιοκτήτρια εταιρεία φορτηγών πλοίων Grid Shipping & Capital και η 100% θυγατρική της ναυτιλιακή GT Capital PLC, έχουν μια μοναδική προοπτική για την αύξηση του στόλου της.

Για την  πρώτη αγορά έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και εκπονείται οικονομική μελέτη και παρουσίαση καθώς και  εμπορική ανάλυση η οποία είναι σε διαβούλευση για τις επόμενες αγορές πλοίων. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει αναθέσει την οικονομική μελέτη για την επέκταση του στόλου της σε κορυφαία Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών η οποία μέσα στις αρχές  του επόμενου μήνα θα προβεί σε παρουσίαση του επενδυτικού έργου της ναυτιλιακής εταιρείας με σκοπό την διεύρυνση και επέκταση του ιδιόκτητου της στόλου.

Ήδη έχουν επιθεωρηθεί και θα συνεχιστεί να  επιθεωρούνται πλοία  ώστε να εξακριβώσουν εάν κάποιο από αυτά θα πληρούσε τις αυστηρές τεχνικές και εμπορικές προδιαγραφές, για άμεση προσθήκη στον στόλο.

Η Grid Shipping & Capital σε απόλυτη συνεργασία και πλήρη ιδιοκτησιακό έλεγχο με την συμπλιοκτήτρια και διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία Tide Line, διαχειρίζεται ένα στόλο έξι φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, Handy Size,  συνολικής χωρητικότητας 220.000 DWT περίπου και μέσο όρο ηλικίας τα 12 έτη και ένα Tanker 17.000 DWT.

Αυτή την στιγμή τα πλοία λειτουργούν σε spot αγορά ξηρού φορτίου, με πολύ ικανοποιητικές ναυλώσεις  για την παρούσα αγορά.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες  Grid Shipping & Capital ιδιοκτησίας  των εφοπλιστών Δρ. Παναγιώτη Φασουλή και Σπυρίδων Τόγια και η Tide Line ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Πάρι Ξανάλατου, είναι ένας ναυτιλιακός όμιλος ιδιοκτησίας και διαχείρισης  φορτηγών πλοίων όπου ξεκίνησε την συνεργασία το 2021 και μέσα σε τρία και πλέον χρόνια, οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες, αναπτύσσονται με γρήγορο και σταθερό ρυθμό σε πλοιοκτησίες και management, με άρτιες και τελευταίου τύπου υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολύ σύντομα αναμένουμε τις εξελίξεις. 

Keywords
Αναζητήσεις
afxisi-tou-stolou-tis-grid-shipping-kai-capital-ltd.htm
Τυχαία Θέματα