Διχασμός στο ΔΣ της ΕΚΤ για τη μείωση των επιτοκίων

14:01 28/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Βιλερουά ντε Γκαλό, δήλωσε ότι η μείωση των επιτοκίων εντός του έτους είναι δεδομένη και ο χρονικός ορίζοντας θα αποφασιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg,

ο ντε Γκαλό δήλωσε χαρακτηριστικά σε γαλλική εφημερίδα πως «θα μειώσουμε τα επιτόκια μας φέτος. Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι και όλα θα είναι ανοιχτά στις επόμενες συναντήσεις μας».

Ωστόσο, το επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζαςκαι κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας, Μάρτιν Κάζακς, τόνισε πως το ενδεχόμενο άμεσης μείωσης των επιτοκίων θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα οδηγούσε σε νέα αύξηση του πληθωρισμού.

Σε απάντηση αυτής της τοποθέτησης, ο ντε Γκαλό τόνισε πως διατήρηση της πολύ αυστηρής πολιτικής, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να φέρει «πισωγύρισμα» στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποφύγουμε τις βιαστικές κινήσεις, αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα και έξυπνα προς όφελος της οικονομικής πολιτικής».

Keywords
Αναζητήσεις
dichasmos-sto-ds-tis-ekt-gia-ti-meiosi-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα