Ελεύθερος Σκοπευτής: Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του Κώστα Νεμπή

08:58 21/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι χαρακτηρισμοί «Hands on» και «διαφορετικό, περισσότερο down to earth στυλ διοίκησης» αποτελούν κοινή συνισταμένη σε όσα αρκετά, υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, έχουμε προσεγγίσει και ρωτήσει σε σχέση με το πρόσωπο του Κώστα Νεμπή, ο οποίος από την 1η ουλίου 2024 εγκαταλείπει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κροατικής θυγατρικής της Deutsche Telekom,

Hrvatski Telekom, που κατέχει από την 1η Απριλίου 2019, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΟΤΕ από τον Μιχάλη Τσαμάζ.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

«Το διοικητικό του στυλ θα είναι περισσότερο ανθρωποκεντρικό υπό την έννοια πως η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή για κάθε στέλεχος και εν γένει εργαζόμενο του Οργανισμού, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει με φυσική παρουσία και ιδίοις μέσα κάθε ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί. Όχι θεωρητικά ή απλά δίνοντας κατευθύνσεις αφ’ υψηλού. Λεπτομέρεια που… γράφει στο μυαλό και την καρδιά κάθε ενός που συνεργάζεται μαζί του», όπως μας δήλωσε εμπιστευτικά υψηλόβαθμο στέλεχος που είχε εργαστεί με τον κ. Νεμπή κατά το απώτερο παρελθόν στον ΟΤΕ.

Αυτή τη στιγμή ο – υπό αναμονή – νέος ισχυρός άνδρας του Ομίλου ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία δόμησης της ομάδας διοίκησης που θα τον περιστοιχίζει, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει ένα στρατηγικής φύσεως ερώτημα-δίλημμα: Να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα που επικρατούν, τοποθετώντας όσα στελέχη επιθυμεί σε καίριας σημασίας θέσεις ή να προβεί σε μεμονωμένες κινήσεις.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Όπως φαίνεται – σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση – ο ίδιος τείνει να ακολουθήσει την πρώτη επιλογή με μια… μυρωδιά και της δεύτερης. Κάτι που μεταφράζεται σε σαρωτική αλλαγή προσώπων και περιεχομένου διοικητικών θέσεων, με την ταυτόχρονη διατήρηση 1-2 προσώπων που εποπτεύουν κρίσιμους τομείς για τον Οργανισμό, όπως λ.χ. τα οικονομικά και νομικά τμήματα.

Δυο κρίσιμα Σαββατοκύριακα

Κρίσιμες ημέρες φαίνεται πως διανύουμε ενόψει του εάν και πρωτίστως πότε πρόκειται να υπάρξει η άρση της απαγόρευσης ύπαρξης φιλάθλων στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων της χώρας μας, μέτρο, που επιβλήθηκε έπειτα από την δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την παραπάνω δραματική εξέλιξη η Ελληνική κυβέρνηση είχε αποφασίσει οι αγώνες της Super League να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Μάλιστα, στελέχη της κυβέρνησης έχουν τονίσει εμφατικά πως σε περίπτωση που οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν συμμορφωθούν, τότε οι αναμετρήσεις θα συνεχίσουν να διεξάγονται χωρίς κόσμο, μέχρι οι παρεμβάσεις να εφαρμοστούν.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Όσο για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα, οι οποίες θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα για την καλή λειτουργία τους. Σε περίπτωση που δεν δουλεύουν, το παιχνίδι θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, θα υπάρχει ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων προτού εισέλθουν στο γήπεδο, ενώ θα εκδίδονται ψηφιακά εισιτήρια με εφαρμογή στο κινητό. Επιπροσθέτως, θα ενεργοποιηθεί το ψηφιακό μητρώο για λέσχες φιλάθλων, με σκοπό την πλήρη χαρτογράφηση των μελών.

Από τα προαναφερθέντα γίνεται αντιληπτό πως ο τομέας της τεχνολογίας αναμένεται να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην πορεία εξέλιξης των πραγμάτων, καθώς από την άρτια εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από την πλευρά της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί εάν ένα γήπεδο, και μια ΠΑΕ κατ’ επέκταση, θα φιλοξενήσει εκ νέου φιλάθλους στις εξέδρες του.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού θα βρίσκονται –ηγούμενοι μικρών, αλλά εξαιρετικά ευέλικτων ομάδων εργασίας- κατά μήκος της ελληνικής επικράτειας, ελέγχοντας επί τόπου την πορεία εξέλιξης των εργασιών στα γήπεδα, καθώς επίσης και προβαίνοντας στις αναγκαίες αναθεωρήσεις των χρονοδιαγραμμάτων, όπου απαιτείται σχετικά.

Ήδη, στα αρμόδια στελέχη έχει ανατεθεί συγκεκριμένος αριθμός γηπέδων της Super League, εφαρμόζοντας (και) γεωγραφικά κριτήρια. Για παράδειγμα, μια ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ελέγξει διαδοχικά τα γήπεδα του Αγρινίου και των Ιωαννίνων, μια άλλη αυτά της Θεσσαλονίκης, διαφορετική της Τρίπολης και του Ηρακλείου Κρήτης κ.ο.κ.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Στόχος του κρατικού μηχανισμού είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να έχει αποκρυσταλλωθεί η σχετική εικόνα που επικρατεί στα γήπεδα της Super League αναφορικά με τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές και τεχνολογικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το modus operandi της Πολιτείας από τις 12 Φεβρουαρίου και εντεύθεν.

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-aftes-einai-oi-protes-skepseis-tou-kosta-nebi.htm
Τυχαία Θέματα