Εννέα Βασικές Αρχές Αυτοπειθαρχίας για Επιτυχημένους Πωλητές

17:54 14/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Του Θωμά Σλάμαρη*, ιδρυτή του οργανισμού iwant2help

Τι σημαίνει αυτοπειθαρχία;

«Η δύναμη να εκτελείς ό,τι πρέπει, ακριβώς όταν απαιτείται, ανεξαρτήτως αν σου αρέσει ή όχι».

Κάπως έτσι ορίστηκε η αυτοπειθαρχία από τον Kop Kopmeyer, έναν επιφανή συγγραφέα, σε συζήτηση με τον Brian Tracy, τον αναγνωρισμένο ειδικό στις πωλήσεις, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε για την κορυφαία αρχή επιτυχίας ανάμεσα στις χιλιάδες που έχει αναγνωρίσει.

Διαβάστε εδώ το Business

Voice Week

Πραγματικά, η αυτοπειθαρχία είναι ουσιώδης για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Συχνά, στην πορεία προς την επιτυχία, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ή ανεπιθύμητες εργασίες.

Η παραμέληση ή η αναβολή μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις ή ακόμα και να σε αποπροσανατολίσει από τους στόχους σου, ενισχύοντας τις αρνητικές σκέψεις και αυξάνοντας το άγχος σου για την ικανότητά σου να πετύχεις, μειώνοντας την αυτοεκτίμησή σου.

Ωστόσο, υπάρχουν 9 κρίσιμες αρχές αυτοπειθαρχίας που, ακολουθώντας τες σταθερά και μετατρέποντάς τες σε καθημερινή συνήθεια, μπορούν να σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Αρχή της Καθαρής Σκέψης: Καθιέρωσε ένα καθημερινό διάλειμμα 30-60 λεπτών για περισυλλογή και ησυχία. Δώσε στον εαυτό σου αυτόν τον χρόνο για να οργανώσεις τις σκέψεις σου με ηρεμία.Αρχή της Ημερήσιας Στόχευσης: Καταγράφοντας καθημερινά τους στόχους σου, μικρούς και μεγάλους, προγραμματίζεις το υποσυνείδητό σου να τους πετύχει.Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο για να σημειώνεις κάθε πρωί τις προθέσεις σου για τους επόμενους 12 μήνες, σε ενεστώτα χρόνο και ορίζοντας την ημερομηνία επίτευξης.Αρχή της Ημερήσιας Χρονικής Οργάνωσης: Ορίστε προτεραιότητες και οργανώστε τον χρόνο σας αναλόγως. Καταγράψτε τις καθημερινές σας εργασίες και κατανείμετε τον χρόνο σας με βάση τη σημασία και τη σχέση τους με τους στόχους σας.Αρχή του Κουράγιου: Πρέπει να επιδιώκεις δράσεις που σε φοβίζουν. Όπως έλεγε ο Έμερσον, «Αντιμετώπισε τους φόβους σου και αυτοί θα υποχωρήσουν». Ενθάρρυνε τον εαυτό σου, επαναλαμβάνοντας «Μπορώ να το κάνω» όσο χρειαστεί.Αρχή της Υγιεινής Διαβίωσης: Η επιτυχία απαιτεί φροντίδα τόσο του νου όσο και του σώματος. Το κλειδί είναι απλό: «Τρώγε λιγότερο, κινήσου περισσότερο». Δημιούργησε τη συνήθεια της τακτικής άσκησης και απέκλεισε τα “3 λευκά δηλητήρια” από τη διατροφή σου: ζάχαρη, αλάτι, και αλεύρι.Αρχή της Οικονομικής Συνέπειας: Η οικονομική ανεξαρτησία είναι θεμελιώδης για την επιτυχία. Εκπαιδεύσου να αποταμιεύεις ένα ποσό κάθε μήνα, αυξάνοντάς το ανάλογα με τα έσοδά σου.Αρχή της Εργατικότητας: Η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά. Απέρριψε τις ψεύτικες υποσχέσεις για εύκολη επιτυχία. Αξιοποίησε κάθε λεπτό της ημέρας σου για πραγματική πρόοδο προς τους στόχους σου.Αρχή της Συνεχούς Εκπαίδευσης: Η μάθηση είναι κλειδί για την αύξηση των εσόδων. Επενδύστε στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της γνώσης σας για μέγιστη αποδοτικότητα και επιστροφή επένδυσης.Αρχή της Επιμονής: Η αυτοπειθαρχία είναι συνώνυμη της επιμονής. Μην εγκαταλείπεις, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες. Η επιμονή σου είναι αυτή που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία, συχνά ακριβώς όταν οι περισσότεροι εγκαταλείπουν. 

*Ο Θωμάς Σλάμαρης έχει ιδρύσει το 2013 το iwant2help, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην εκπαίδευση πωλητών, στο business coaching για επιχειρηματίες και στελέχη αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από το 2015 είναι Authorized Partner της Zoho Corp και συνεργάζεται με εταιρείες από κλάδους όπως ο τουρισμός, οι ασφαλίσεις, το εμπόριο κ.α. σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
ennea-vasikes-arches-aftopeitharchias-gia-epitychimenous-polites.htm
Τυχαία Θέματα