Έρχονται σημαντικές μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

11:10 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σημαντικές μειώσεις αναμένονται εντός του Μαρτίου σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων σούπερ μάρκετ. Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς, αναφέρει ότι όπως προκύπτει από τους νέους τιμοκαταλόγους που αφορούν σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικά και προϊόντα φροντίδας σπιτιού, οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ, ο Α. Πεταλάς στάθηκε στο ότι θα αλλάξει η στρατηγική που έχουν πολυεθνικές και τοπικές εταιρίες με προϊόντα

προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικά και προϊόντα φροντίδας σπιτιού

«Θεωρώ ότι επιτυγχάνεται μια πραγματική μεταρρύθμιση στην αγορά. Οι εταιρείες – πολυεθνικές αλλά και τοπικές – με προϊόντα προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικά και προϊόντα φροντίδας σπιτιού, ακολούθησαν μια πολιτική, τα τελευταία 20-30 χρόνια, με υψηλές τιμές και μεγάλες προσφορές. Η νέα διάταξη, τις οδηγεί αναγκαστικά στο να επαναχαράξουν ριζικά την τιμολογιακή τους στρατηγική. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η στρατηγική των προσφορών που θα ακολουθήσουν».

Διαφορετικά σχεδιασμένοι οι τιμοκατάλογοι

Παράλληλα, ανέφερε ότι από τους νέους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών διαπιστώνεται πως υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στη στρατηγική των τιμών και αυτό είναι κάτι που το πιστώνεται η κυβέρνηση.

«Είναι σχεδιασμένοι με άλλη αρχιτεκτονική που έχει ως βάση χαμηλότερη τιμή τιμοκαταλόγου. Υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στη στρατηγική των τιμών όλων των εταιρειών, κάτι που δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη διάταξη του υπουργείου. Με αυτήν την έννοια, θεωρώ ότι ίσως επιτευχθεί μια πραγματική μεταρρύθμιση στην αγορά.

Απαιτείται χρόνος ώστε να καταλάβουν οι εταιρείες πώς αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές τη νέα αρχιτεκτονική τιμών και παράλληλα να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική των προσφορών τους. Το βέβαιο είναι ότι οι κατηγορίες προϊόντων προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικών και προϊόντων φροντίδας σπιτιού, όπου είχε γενικευτεί η τάση υψηλή τιμή σε συνδυασμό με μεγάλες προσφορές, εισέρχονται σε μια νέα εποχή τιμολόγησης».

«Αποδίδουν τα κυβερνητικά μέτρα»

Ο Α. Πεταλάς τόνισε ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για «φρένο» στις ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων αποδίδουν, ενώ σχετικά με τον πληθωρισμό δήλωσε πως αναμένεται μεγαλύτερη αποκλιμάκωση μέσα στους επόμενους μήνες.

«Με την ανακοίνωση των μέτρων από το αρμόδιο υπουργείο, σε έναν μεγάλο βαθμό όχι μόνο πάγωσαν οι ανατιμήσεις αλλά ταυτόχρονα ορισμένες μεγάλες εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ανατιμήσεις, τις ανέστειλαν. Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση και έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Παρατηρούμε σημαντική αποκλιμάκωση και του συνολικού πληθωρισμού και του πληθωρισμού των τροφίμων και αναμένουμε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση τους επόμενους μήνες»

Keywords
Αναζητήσεις
erchontai-simantikes-meioseis-sta-rafia-ton-souper-market.htm
Τυχαία Θέματα