Με «αφετηρία» τη Στερεά Ελλάδα οργανώνεται η αντιπυρική δράση

«H στρατηγική πρόληψης για την επόμενη αντιπυρική περίοδο ξεκινά από την Στερεά Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β.Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Λαμία.

Ο  υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ μετέβη και στην 4η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της πρόληψης, ενώ ο Β.Κικίλιας ενημέρωσε για τα μέσα και τον εξοπλισμό που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος

ΑΙΓΙΣ, καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία των διαγωνισμών.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συντονισμό μεταξύ των φορέων για πιο άμεση και έγκαιρη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνεργασία με τους εθελοντές καθώς και την υλοποίηση τους.

«Είμαστε εδώ πέρα για να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα το 2024, να ανεβούμε επίπεδο, να συνεργαστούμε καλύτερα, να μπορέσουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη, την οποία πιστεύουμε πολύ για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η Πολιτική Προστασία».

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εθελοντές, καθώς ανέφερε σχετικά, «σε μια πολύ πολύ δύσκολη χρονιά που πέρασε, με την κλιματική κρίση να είναι εδώ και να επηρεάζει τις ζωές όλων, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε μια δύσκολη περιοχή. Είμαστε εδώ πέρα για να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα το 2024, να ανεβούμε επίπεδο, να συνεργαστούμε καλύτερα, να μπορέσουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη, την οποία πιστεύουμε πολύ για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η Πολιτική Προστασία»

Keywords
Αναζητήσεις
me-afetiria-ti-sterea-ellada-organonetai-i-antipyriki-drasi.htm
Τυχαία Θέματα