Μίνι squeeze στην Πειραιώς, δεν σταματά η ΔΕΗ, η απόδοση στη Eurobank και εκδικητικά στην EpsilonNet

08:18 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κέρδη, η Aegean, κέρδη η EpsilonNet, κέρδη η AustriaCard, κέρδη ο Πετρόπουλος, κέρδη και η Μοτοδυναμική… Κέρδη μεγάλοι και μικροί. Μήπως να το βλέπαμε αλλιώς; Η αγορά έχει θεμέλια.

Λέγαμε, αν θυμάστε, ότι μπορεί να δούμε και κάποιο μίνι σκουίζ στην Πειραιώς. Και το λέγαμε από προχθές. Η αγορά ξεκίνησε χθες ψηλά, με μεγάλα γκάζια από την Πειραιώς. Με το καλημέρα η μετοχή καρφώθηκε ψηλά στα 4 ευρώ, επηρεάζοντας θετικά την αγορά, αλλά μετά τις πρώτες βιαστικές αγορές,

η αγορά ηρέμησε κι επανήλθε ανοδικά με κανονικό ρυθμό.

Αυτό συνέβη, διότι κάποιοι είχαν δανειστεί 365.000 μετοχές της Πειραιώς, από τις 11 Μαρτίου. Δεν τις είχαν επιστρέψει, που σημαίνει ότι τις είχαν πουλήσει «αέρα». Μπήκαν μερικές εντολές όπως συνήθως συμβαίνει, στην αρχή της συνεδρίασης. Αυτό, υποχρεώνει τις άρκτους (ευγενικά μιλώντας πάντα), να τρέξουν να αγοράσουν αμέσως για να μη φύγουν προς τα πάνω οι τιμές και υποχρεωθούν σε μεγάλες ζημιές. Μία φορά να το δεις αρκεί. Μερικοί παίκτες πάντως θέλουν το χρόνο τους. Ο όρος λοιπόν είναι squeeze και χρησιμοποιείται αντίστοιχα και στο μπριτζ. Αν το προτιμάτε, δηλαδή…

Προς επιβεβαίωση αυτού του μίνι σκουίζ, ο τραχανάς μαζεύτηκε στα δανεικά χαρτιά της Πειραιώς και από 365.000 έμειναν χθες ανοιχτά, τα 100.000. Το παράγωγο της μετοχής έκλεισε στα 4,02 ευρώ.

Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε στα 3,97 ευρώ έκανε υψηλά στα 4 ευρώ και τέλος πάντων, τα έχει πάει εξαιρετικά η Πειραιώς. Όποιος ήθελε μπορούσε και να μπει και να βγει με άνεση και έχει δώσει τιμές και τις προηγούμενες ημέρες και χθες. Είναι επένδυση και ζυγίζει κανείς τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο.

Ένα άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι τα πακέτα στην αγορά για δεύτερη μέρα. Παρά το ότι οι τράπεζες κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά, για δεύτερη μέρα είδαμε να απορροφούνται οι πωλήσεις, καθώς υπήρχαν αγοραστές, μέσω των πακέτων τόσο στην Πειραιώς, όσο και στην Εθνική και τη Eurobank. Επίσης και στο ΔΑΑ. Οι συναλλαγές στα πακέτα βοηθούν να μην πιεστεί η αγορά. Κι υπήρχε ζήτηση για να απορροφηθούν οι πωλήσεις.

Η Πειραιώς είχε εξαιρετική συμπεριφορά. Η Εθνική επίσης, αφού η μετοχή είναι στα ψηλά οκτώ ετών, αλλά οι πωλητές πήραν κέρδη. Η μετοχή μετά το placement έχει αλλάξει χαρακτήρα. Πολύ βελτιωμένη. Τα reratings μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα ξεκίνησαν.

Στην έκθεσή της η Optima Bank αναφέρει ότι η Εθνική θα δώσει μέρισμα 0,36 ευρώ. Ακόμα και στο χθεσινό κλείσιμο μια ανάσα από τα υψηλά οκταετίας, αυτό κάνει μερισματική απόδοση 4,88%. Η χρηματιστηριακή, δίνει τιμή στόχο τα 9,20 ευρώ, αφού η Εθνική ουσιαστικά έπιασε τον προηγούμενο που έδινε στα 7,46 ευρώ.

Η Eurobank θα δώσει μέρισμα 0,09 ευρώ, το είχε πει ο ίδιος ο CEO Φωκίων Καραβίας. Η μερισματική απόδοση με τη… βοήθεια των ρευστοποιήσεων είναι 5%. Τιμή στόχος τα 2,41 ευρώ. Για την Alpha, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο τα 2,41 ευρώ και για την Πειραιώς τα 5 ευρώ.

Προσπαθούν όσο μπορούν να πιέσουν προς τα κάτω τη μετοχή του ΔΑΑ δίνοντας ευκαιρίες αγοράς. Πέτυχαν χθες πίεση στο κλείσιμο που βοηθάει το μάζεμα. Παρά το σπρώξιμο η μετοχή δύσκολα πιέζεται σε αυτά τα επίπεδα. Το θέμα δεν είναι πότε θα πάει στα 9 ευρώ η μετοχή, αλλά τι μερίσματα θα δώσει. Όποιος σκέφτεται γρήγορη άνοδο τιμής έχει επιλέξει λάθος μετοχή.

Στην EpsilonNet οι εκδικητικές ρευστοποιήσεις συνεχίζονται. Την τελευταία εβδομάδα, χάλασαν την βραχυχρόνια εικόνα της. Μετά την αποχώρηση της ENTERSOFT και καθώς είναι και μεγαλύτερη εταιρία, το ΧΑ θα έπρεπε να είχε άλλη ματιά. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και οι προοπτικές ακόμα καλύτερες.

Στο 5,1499% το ποσοστό ιδίων μετοχών της ΔΕΗ. Κατέχει συνολικά 19.672.458 μετοχές της που αξίζουν μία μικρή περιουσία και το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση δεν επαναπαύεται. Ωραία η κίνηση της μετοχής χθες.

Keywords
Αναζητήσεις
mini-squeeze-stin-peiraios-den-stamata-i-dei-i-apodosi-sti-eurobank-kai-ekdikitika-stin-epsilonnet.htm
Τυχαία Θέματα