Ο e-EΦΚΑ κάνει πράξη την «επόμενη μέρα» για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων

14:32 14/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρώσει ο e-ΕΦΚΑ την πιλοτική φάση της καινοτόμου δράσης του που αφορά στους εν δυνάμει συνταξιούχους.

Ο φορέας, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555, έχει αναλάβει και υλοποιεί την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική ενημέρωση και την καθοδήγηση των ασφαλισμένων του με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε σχέση με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησής τους.

Η συγκεκριμένη δράση σχεδιάστηκε, με σκοπό την προσωποποιημένη και εξατομικευμένη υποστήριξη τουλάχιστον έξι

μήνες πριν από τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, με στόχευση σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων, προκειμένου σταδιακά να παγιωθεί ως παρεχόμενη υπηρεσία προς τις ασφαλισμένες και τους ασφαλισμένους του φορέα.

Όπως αναφέρει ο φορέας, στο πλαίσιο αυτό, η εκκίνηση για το «επιθετικό» marketing του e-ΕΦΚΑ έχει γίνει με 1.000 εν δυνάμει συνταξιούχους που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα, καθώς πρόκειται για υποθέσεις με λιγότερο περίπλοκες διαδικασίες ως προς τη θεμελίωση κανόνων συνταξιοδότησης.

Στη συνέχεια, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στους ασφαλισμένους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν εγκαίρως  για την επικείμενη συνταξιοδότησή τους.

«Να εφαρμόζουμε την κοινωνική πολιτική στην πράξη»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζει ότι με τη νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, για πρώτη φορά, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο υπουργείο. Επισημαίνει πως στόχος είναι να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους, στην προσπάθεια που γίνεται για να εφαρμοστεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης στην πράξη.

«Πλέον, ο ασφαλισμένος μπορεί να ενημερώνεται τηλεφωνικά από τον φορέα, έξι μήνες πριν από την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης, για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πρέπει να προσκομίσει. Στο εξής, μέσω της νέας υπηρεσίας, που έχει ήδη δοκιμαστεί σε χιλιάδες συμπολίτες μας, επιδιώκουμε αφενός μεν να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία του ασφαλισμένου αφετέρου δε να εκδοθεί ταχύτερα η σύνταξή του.

Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των Ελλήνων και αυτό καταφέρνουμε, μέσω του e-ΕΦΚΑ. Να εφαρμόζουμε την κοινωνική πολιτική στην πράξη. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντάς τους τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες, με ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Keywords
Αναζητήσεις
o-e-efka-kanei-praxi-tin-epomeni-mera-gia-tin-exypiretisi-ton-syntaxiouchon.htm
Τυχαία Θέματα