«Σαφάρι» στην Ευρώπη για «πορτοφόλια» δυνητικών αγοραστών στο Little Athens στο Ελληνικό!

09:08 21/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Έχοντας ως… όπλο στις βαλίτσες τους μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα, με σημαντική έμφαση στο σκέλος της τιμολογιακής πολιτικής, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν τις ενημερωτικές επαφές-παρουσιάσεις τους σε πολύ προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις, στελέχη και επιτελείς της Lamda Development.

Ζητούμενο; Να προσθέσουν ακόμη περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων και οικιών στο mega project στο Ελληνικό, το οποίο μέχρι ώρας έχει αποδειχθεί «χρυσοφόρο» στο συγκεκριμένο

σκέλος, αναγκάζοντας τα στελέχη της εταιρείας να προβούν σε αναθεώρηση των σχεδιασμών σε ότι αφορά το διαθέσιμο πλήθος των κατοικιών στην επένδυση, η οποία και θεωρείται ως η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, και μια από τις πιο σημαντικές σε διεθνές επίπεδο.

Παραλιακές κατοικίες ούτε για… δείγμα!

Μια ματιά στα στοιχεία που αφορούν στο οικιστικό σκέλος του mega project, αρκεί προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο βαθμός ζήτησης που καταγράφεται, καθώς το σύνολο των κατοικιών που βρίσκονται μπροστά, στο παραλιακό μέτωπο, έχουν ήδη πουληθεί. Μέχρι ενός! Για την ακρίβεια, από τα 3 παραλιακά οικιστικά projects, συνολικής δυναμικής 314 κατοικιών, όλα έχουν πωληθεί, εισφέροντας στα ταμεία της εταιρείας 1,11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κι όλα αυτά, πριν καλά-καλά ξεκινήσουν -ουσιαστικά- οι εργασίες για την ανέγερσή τους. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω κεφαλαίων να προέρχονται από Έλληνες, που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αξιοποιήσιμο asset σε μια εξαιρετικά high value real estate -και όχι μόνο- ανάπτυξη. Γεγονός, που έχει εξασφαλίσει μια εξαιρετικά σημαντική ροή «ζεστών» κεφαλαίων, πολύτιμη ρευστότητα για την ανεμπόδιστη όσο και οργανική χρηματοδότηση της ανάπτυξης των πολλαπλών project στον χώρο, συνολικής έκτασης γης 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., με το Gross Floor Area (GFA) / Μέτρηση μικτού εμβαδού, που μετρά τη συνολική επιφάνεια που καταλαμβάνει ο χώρος εντός των κτιρίων, να ανέρχεται σε 2,7 εκατομμύρια τ.μ., ενώ το The Ellinikon Park θα εκτείνεται σε 2 εκατομμύρια τ.μ.

Project: “Little Athens – «Βαριά» ξένα πορτοφόλια”!

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κωδικός του φιλόδοξου εγχειρήματος από πλευράς των στελεχών της Lamda Development κινείται στο δίπολο “Little Athens – «Βαριά» ξένα πορτοφόλια”.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει επιπροσθέτως περί τις 1.200 νέες κατοικίες εντός της προσεχούς τριετίας, με αιχμή του δόρατος το οικιστικό project “Little Athens”, το οποίο θα απαρτίζεται από 459 κατοικίες.

Σε αυτό, εντάσσεται η 50μετρου ύψους εντυπωσιακή κατασκευή Park Rise, που αναπτύσσει η Bjarke Ingels Group (BIG), διαθέτει συνολικά 88 διαμερίσματα, με τα 21 εξ’ αυτών να έχουν ήδη προπωληθεί, έναντι συνολικά 147 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακολουθούν τα “Pavilion Terraces” που βρίσκεται στην Λ. Ποσειδώνος, “Promenade Heights”, “Atrium Gardens” και “Trinity Gardens”, όλα ευρισκόμενα στην πλευρά του Αλίμου. Όσο για την δυναμική τους, εκτείνονται σε 156, 79, 56 και 80 κατοικίες. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες η εταιρεία ξεκινά μια διερευνητική περίοδο διάθεσης 201 κατοικιών από τις συνολικά 459.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η ελκυστική τιμολογιακή πολιτική

Βασικό διαπραγματευτικό «χαρτί» για τα στελέχη της Lamda Development προκειμένου να προωθήσουν με δυναμικό, όσο και αποτελεσματικό τρόπο

τις κατοικίες του Little Athens είναι η τιμή τους, καθώς ο μέσος όρος πώλησής τους κινείται στα επίπεδα των €7.500 ανά τετραγωνικό μέτρο. Τιμή, η οποία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική τόσο με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Αττικής, όσο και τις υπόλοιπες Μητροπόλεις πρωτίστως της Ευρώπης και δευτερευόντως διεθνώς.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει με βάση στοιχεία του πρόσφατου

“World Cities Prime Residential Index” της Savills, μιας εκ των κορυφαίων πρακτόρων ακινήτων στον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε το 1855 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 700 γραφεία παγκοσμίως, η μέση τιμή πώλησης prime κατοικιών στην Ελλάδα, και δη στην Αττική, είναι πολύ χαμηλότερες από άλλες μητροπολιτικές πόλεις στην Ευρώπη, καθώς ενώ στην Αθήνα η μέση τιμή διαμορφώνεται στις 10,8 χιλιάδες ευρώ ανά τ.μ., στη Γενεύη διαμορφώνεται σε €23,7 χιλιάδες, στο Λονδίνο 18,4 χιλιάδες ευρώ, στο Παρίσι €15,6 χιλιάδες, στο Μιλάνο 14,6 χιλιάδες ευρώ, στη Ρώμη €13,4 χιλιάδες, στη Λισαβώνα 12,9 χιλιάδες ευρώ και στο Βερολίνο €11,7 χιλιάδες.   

Ποσά, τα οποία απέχουν πόρρω από τα 7,5 χιλιάδες ευρώ όπου διαμορφώνεται η μέση τιμή πώλησης των κατοικιών του Little Athens…

Υπό αυτό το πρίσμα, τα στελέχη της Lamda Development θεωρούν πως στην περίπτωση κατά την οποία ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής από το εξωτερικό τεθούν τα αριθμητικά δεδομένα υπόψη του, οπτικοποιημένα με ξεκάθαρο τρόπο, χάρη και στην αξιοποίηση cutting edge τεχνολογιών προβολής και αναπαράστασης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουν στην αγορά κάποιας κατοικίας. Το γεγονός δε, πως το απαιτούμενο… πορτοφόλι δεν χρειάζεται να ανήκει σε μεγιστάνα, αλλά αρκεί ένας ευκατάστατος Ευρωπαίος, μεταφράζεται σε σημαντική διεύρυνση του pool στο οποίο και θα απευθυνθεί η εταιρεία προς αναζήτηση δυνητικών αγοραστών. 

Μέχρι 8.000 κατοικίες θα διαθέτει το mega project στο Ελληνικό!

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του Business Voice, σε συζητήσεις που πραγματοποιούν στελέχη της Lamda Development με εκπροσώπους ξένων χρηματοπιστωτικών οίκων, δεν διστάζουν να αναφέρουν πως όταν ολοκληρωθεί το mega project στο Ελληνικό, το συνολικό πλήθος των θα πλησιάζει, αν όχι και υπερβαίνει, τις 8.000! Μια ολόκληρη πολιτεία, όπως εξάλλου την έχει οραματιστεί και καταγράψει στο σχεδιαστικό χαρτί η Lamda Development, η οποία θα αποτελεί πρότυπο για τις «πόλεις των 15 λεπτών». Κάτι που σημαίνει πως οι κάτοικοί της θα είναι σε θέση να περπατήσουν ή κινηθούν με το ποδήλατό τους προς τον χώρο εργασίας τους, τα καταστήματα, τα σχολεία, τις πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάρκο, την παραλία, σε εγκαταστάσεις υγείας και ιατρικο-φαρμακευτικής περίθαλψης, ξενοδοχεία και το καζίνο, εντός 15 λεπτών!

Keywords
Αναζητήσεις
safari-stin-evropi-gia-portofolia-dynitikon-agoraston-sto-little-athens-sto-elliniko.htm
Τυχαία Θέματα