Στο Υπουργείο Υγείας σήμερα ο Μητσοτάκης – Όλη η ατζέντα

08:43 4/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πυκνώνουν τα τελευταία 24ωρα οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, με φόντο και τη διαδικασία συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων η οποία ξεκινά την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου συσκέψεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Εσωτερικών, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δεύτερη επίσκεψή του σε υπουργείο (μετά από αυτό των Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα), στο Υπουργείο Υγείας. Η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του Ε.Σ.Υ. είναι, άλλωστε, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της καθημερινότητας

του πολίτη είναι βασικές προτεραιότητες για τον κ. Μητσοτάκη (έχει μιλήσει για «προσωπικό στοίχημα»), όπως τις παρουσίασε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον νέο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους δύο υφυπουργούς, Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, θα προσδιοριστούν οι άμεσες κινήσεις που θα λάβουν χώρα στο προσεχές μέλλον και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μείζονα προβλήματα, όπως η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων και η λειτουργία του ΕΚΑΒ. Ειδικά για το τελευταίο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η άμεση σύσταση μεικτών πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ιδιαιτέρως στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Υπάρχουν δύο άξονες. Ο βασικός άξονας είναι όλα όσα περιγράφονται στο πρόγραμμά μας για την ενίσχυση του προσωπικού συνολικά των δομών του ΕΚΑΒ, για πολύ πιο γρήγορες και άμεσες επεμβάσεις. Αλλά μέχρι να υλοποιηθεί το σύνολο αυτών των εξαγγελιών -για να μην περιμένουμε μέχρι τότε- θα γίνουν και κάποιες πιο άμεσες παρεμβάσεις, όπως είναι τα μεικτά κλιμάκια», ανέφερε, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Προσωπικός γιατρός

Το υπουργείο Υγείας επενδύει στο τρίπτυχο «πιο αποδοτική αξιοποίηση των πόρων, βελτίωση των υπηρεσιών και ικανοποίηση του ασθενούς». Θα επαναληφθεί δε η δέσμευση ότι δεν πρόκειται να μπει «λουκέτο» σε καμία δομή υγείας, αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστούν όλες, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Έμφαση εξάλλου θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα με την ενίσχυση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, στα προγράμματα προληπτικού ελέγχου, στις 10.000 προσλήψεις νοσηλευτικού -κυρίως- προσωπικού και στον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Γι’ αυτά, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικά 1,5 δισ. ευρώ. «Δηλαδή, περίπου 8% των συνολικών πόρων που έχουμε στη διάθεση μας από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην υγεία. Αν προσθέσετε σε αυτό και μια εμπεριστατωμένη πολιτική για τα ζητήματα της πρόληψης αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μέσα από την ενίσχυση του θεσμού του «Προσωπικού Γιατρού», καταλαβαίνετε ότι έχουμε μια ολιστική προσέγγιση για την Υγεία», σημείωσε στην διακαναλική προεκλογική του συνέντευξη τύπου.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω μάλιστα της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα είναι την Παρασκευή το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Θα συζητηθεί κυρίως η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-ypourgeio-ygeias-simera-o-mitsotakis--oli-i-atzenta.htm
Τυχαία Θέματα