Βασιλική Λαζαράκου: Η πολυπράγμων οραματίστρια δείχνει το δρόμο της επιτυχίας μέσω διαφάνειας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στον στόχο και την καινοτομία

Η Βασιλική Λαζαράκου με οραματική νοοτροπία και βαθιά γνώση, παραμένει πάντα ένα βήμα μπροστά στον ραγδαία εξελισσόμενο χρηματοπιστωτικό χώρο, πρωτοστατώντας με προοδευτικές στρατηγικές. Με σπουδές και καριέρα που κάνουν προφανή και κατανοητή την αξιοσημείωτη πορεία της καθίσταται στο επίκεντρο των ανθρώπων που θεωρούνται πολυπράγμονες και καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους με διαφάνεια, προσήλωση και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ισορροπώντας με επιτυχία πάνω στις λεπτές γραμμές μεταξύ επαγγελματικής

και προσωπικής ζωής.

Η Βασιλική Λαζαράκου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2022. Πρόσφατα επανεξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Bureau) της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2024. Είναι δικηγόρος Αθηνών και για περισσότερα από 20 χρόνια εργάστηκε σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δικηγορία στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε επίσης στη Νομική Υπηρεσία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επί σειρά ετών υπήρξε Εταίρος και επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικού δικαίου σε δύο μεγάλες Ελληνικές δικηγορικές εταιρείες διεθνούς κύρους, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς συναλλαγές, όπως οι εξαγορές και οι σύνθετοι εταιρικοί μετασχηματισμοί, ως επικεφαλής για τη διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού εμπορικών συναλλαγών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αποτελεί μέρος της ομάδας διδασκόντων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις πιστοποιήσεις στελεχών και διδάσκει σε σεμινάρια για θέματα πρόληψης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, για θέματα της MIFID II/ MIFIR,μεταξύ άλλων. Αρθρογραφεί στον τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς, όπως εργαλεία χρηματοδότησης, MiFID II, ELTIFs, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα. Με εχέγγυα την εκπαίδευση και την αποδεδειγμένη επαγγελματική της ικανότητα και αξία ασχολήθηκε και με τον πολιτικό στίβο αφού έθεσε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές του 2019.

Η πλούσια επαγγελματική της πορεία είναι συνέχεια του επίσης πλούσιου εκπαιδευτικού της παρελθόντος. Έλαβε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις νομικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο οποίο έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές και αργότερα το διδακτορικό της με το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής της να είναι η Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Η εμπειρία της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της επέτρεψε να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το ρυθμιστικό τοπίο και να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη κατανόηση της δυναμικής της αγοράς. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ESMA διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή ρυθμιστικών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα, επανεξελέγη στη θέση της, απόδειξη της εξαιρετικής της απόδοσης και της αφοσίωσής της. Η επανεκλογή της αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο κλάδος στο πρόσωπό της. Υπογραμμίζει επίσης την ικανότητά της να αντιμετωπίζει πολύπλοκες ρυθμιστικές προκλήσεις και να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το συνεχώς εξελισσόμενο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Το υπόβαθρο, οι σπουδές και η καριέρα της Βασιλικής Λαζαράκου την έχουν τοποθετήσει ως μια σεβαστή αυθεντία στον επιχειρηματικό κόσμο. Η πρόσφατη επανεκλογή της εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της ως έμπιστης προσωπικότητας με επιρροή στη χρηματοπιστωτική βιομηχανία. Πιστεύει βαθιά στην ενίσχυση της καινοτομίας, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για να επιτευχθεί η ανάπτυξη και υποστήριξε τα Αμοιβαία Κεφάλαια Καινοτομίας, μια ιδέα που έρχεται από την Γαλλία και δίνει κίνητρο για να προσφέρουν μεγάλα επενδυτικά fund κεφάλαια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, παρακολουθεί το blockchain και την τεχνολογία, θέματα που σχετίζονται με την Κεφαλαιαγορά. Λαμβάνοντας υπόψη το ευρύ φάσμα των πραγμάτων με τα οποία ασχολείται και με τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, οργάνωσης και διοίκησης είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί την έχουν αποκαλέσει “Σιδηρά Κυρία” της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Keywords
Αναζητήσεις
vasiliki-lazarakou-i-polypragmon-oramatistria-deichnei-to-dromo-tis-epitychias-meso-diafaneias-apofasistikotitas-kai-prosilosis-ston-stocho-kai-tin-kainotomia.htm
Τυχαία Θέματα