ON the record: Η νέα διάσταση στον όρο «υπαλληλισμός»

Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο Βαρδινογιάννης πληρώνοντας τη ζημιά, δείχνοντας ότι είναι «άρχοντας» και ανώτερος...
Απο τους πλέον επικίνδυνους. Ο ερυθρόλευκος κάβουρας...H σύγχρονη εποχή Βαρδινογιάννη, δηλαδή η εποχή που χαρακτηρίστηκε πριν από το παρκάρισμα και την... εγγύηση, από απίστευτες ποδοσφαιρικές επιλογές και με την οικονομική και ηθική απαξίωση του Παναθηναϊκού, αφήνει φεύγοντας ως κληρονομιά, ένα ακόμη χαρακτηριστικό: τη νέα
διάσταση που έδωσε στην έννοια «υπαλληλισμός».

Με λίγα λόγια, γελάει ο κόσμος με τους υπάλληλους και με τα τσιράκια που πάνε να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια με τα χάλια τους αλλά δεν τους ενοχλεί καθόλου. Κοιτούν ψηλά και λένε «ψιχαλίζει». Χτες ανακάλυψαν ότι δεν αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της «ΓΗΠΕΛ» ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Ρε λίγο θα ανακαλύψουν τον ήλιο να γυρίζει γύρω από τη Γη αν τους δώσει τέτοιο «χαρτάκι» το αφεντικό. Είναι πραγματικά θλιβερό και γελοίο. Να γράφουν ασυναρτησίες και ψέματα για να καλύψουν την πιο αρρωστημένη περίοδο των 104 χρόνων της ιστορίας μας. Να μην ντρέπονται που συμμετέχουν στο «πάρτι» που οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην καταστροφή. Εκτός αν είναι συνένοχοι. Αν είχαν δηλαδή τα δικά τους «τυχερά» σε αυτήν την περίοδο.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Στο περίφημο «μνημόνιο» που από χτες επικαλούνται οι υπάλληλοι και τα τσιράκια, υπάρχουν αρκετοί όροι. Ο παρκαδόρος τους παραβίασε σχεδόν όλους. Και εκείνοι, αντί να δείξουν στοιχειώδη ευθιξία και να κρατήσουν αποστάσεις, γράφουν ό,τι τους λένε. Ψέματα δηλαδή.

Είναι οι ίδιοι που όταν η πλευρά Βγενόπουλου τους έλεγε για τη «ΓΗΠΕΛ» έλεγαν ανενδοίαστα και ανέντιμα «αστειότητες» και «ανύπαρκτο θέμα». Για τέτοιους «παναθηναϊκούς» και για τέτοιους άνδρες μιλάμε τώρα. Εκεί καταντήσαμε. Να ασχολούμαστε στον Παναθηναϊκό με τα περισσεύματα. Με τους ανύπαρκτους ψεύτες.

Αφού λοιπόν αυτή η «ΓΗΠΕΛ» είναι «αστειότητα», γιατί δεν είπε ο παρκαδορος από την πρώτη στιγμή ότι «δεν αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες»; Γιατί δεν το είπε εκείνο το πρωινό που πάρκαρε τις μετοχές; Γιατί έλεγε «δεν ασχολούμαι»; Μήπως είναι ντροπαλός; Μήπως είναι λιγομίλητος; Μ
Keywords
Τυχαία Θέματα