Σεβασμός στον «πρέσβη»!

O Ar1stot3lis μπαίνει στην πράσινη DeLorean και ταξιδεύει δώδεκα χρόνια πριν, στην Ιταλία...
Αλήθεια, ποιον σκοπεύετε να αποκλείσετε;

Το πλουτώνιο έχει ακριβύνει αρκετά, ενώ και η Ντελόριαν έχει πλέον παλιώσει και θέλει σέρβις. Οπότε είπα να μην την επιβαρύνω πολύ σήμερα. Το ταξίδι δε θα είναι βέβαια πολύ πρόσφατο αλλά ούτε και πολύ παλιό. Κάτι ενδιαφέρον μου είπαν πως έγινε στην Ιταλία, στις 4 Δεκεμβρίου 2001, ανήμερα της γιορτής της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας.

Ένα δημοψήφισμα,
της ιστοσελίδας της Rai Sport συγκεκριμένα, με θέμα «ποια είναι η αγαπημένη σας ομάδα από το εξωτερικό». Στην ψηφοφορία, όπως είναι αυτονόητο, είχαν εξαιρεθεί οι ιταλικές ομάδες.

Λίγες ημέρες πριν, ο Παναθηναϊκός είχε αναγκάσει τον σερ Άλεξ να καταπιεί την τσίχλα του, πραγματοποιώντας by far την καλύτερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, κι ας βρέθηκε τελικά ηττημένος στο τέλος με 3-1.

Έμφανίσεις σαν κι αυτή καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αλλά η διοίκηση του όταν χρειάστηκε, ποτέ δεν του έδωσε το κάτι παραπάνω για να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορούσε. Μεγάλη ιστορία αυτή και δεν είναι της παρούσης. Έτσι κι αλλιώς, ο δρ. Έμμετ Μπράουν, όταν μου παρέδωσε τη μηχανή του χρόνου ήταν σαφέστατος: «Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ τη χρονομηχανή για να παρέμβεις στο παρελθόν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα διαστρέβλωσης του χωροχρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην καταστροφή του κόσμου»...
Πόσες και πόσες φορές μπήκα στον πειρασμό να αγνοήσω την οδηγία του. Άγνοια κινδύνου το λένε, κάτι παρόμοιο με αυτό που ένιωσε ο Παναθηναϊκός εκείνη την αξέχαστη βραδιά στο «θέατρο των ονείρων».
Είχαμε μείνει στην ψηφοφορία των Ιταλών.
Στο ταξίδι αυτό πήρα και τη Δέσποινα μαζί. Τα πράσινα της μάτια θα ήταν ένας αντικειμενικός μάρτυρας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, το οποίο, μεταξύ μας, δεν πολυπίστευα αν δεν το έβλεπα και με τα δικά μου μάτια, τα οποία δεν είναι πράσινα, αλλά βλέπουν πράσινα...

Και η ψηφοφορία έβγαλε τα εξής:
1. Παναθηναϊκός 23,1%
2. Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 14,3%
3. Ρεάλ Μαδρίτης 11,4%
4. Βαλένθια 6,3%
5. Μπαρτσελόνα 6,3%

Incredibile!
Ο Παναθηναϊκός από την Ελλάδα κατάφερε και υποσκέλισε όλα τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μπέκαμ, ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Ριβάλντο θα έβλεπαν την πλάτη του Τριφυλλιού έστω και σε μία ψηφοφορία. Λίγο το έχετε;
Και μιλάμε για ψηφοφορία η οποία διενεργήθηκε σε ιταλική ιστοσελίδα! Και ακόμα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα την πρωτιά, με διαφορά 9 ποσοστιαίων μονάδων!

Φαντάζομαι στην Ελλάδα δεν το έμαθαν και πολλοί. Άλλωστε το πέτυχε πάλι η «λάθος ομάδα»...
Μόνο η Αθλητική Ηχώ το έκανε θέμα. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ΜΜΕ στη χώρα μας ανέκαθεν αλληθώριζαν προς το «κόκκινο» με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αλήθεια, αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με πρωταγωνιστή τον ΟΣΦΠ πόσες πιθανότητες θα δίνατε να μην ακουγόταν μέχρι και σήμερα; Για τ
Keywords
Τυχαία Θέματα