Τα πνεύματα του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί του μέλλοντος...

Ο «Παναθηναϊκός συναγερμός» του Μιχάλη Παπάζογλου και το χρέος των φιλάθλων...Του ειδικού συνεργάτη του greenzone.gr
Ανδρέα Οικονόμου

Τρίζουν τα κόκαλα των στυλοβατών του Παναθηναϊκού όταν εκφράζει τη γνώμη του για τους οπαδούς του Τριφυλλιού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ή τα φίλα προσκείμενα προς αυτόν ΜΜΕ. Ο άνθρωπος που του δόθηκε η Θεία, η ύψιστη
τιμή να ηγείται του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας, ταπεινώνει Ιδανικά για τα οποία υπήρξαν παράγοντες που χάρισαν και την ψυχή τους.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ήταν και είναι, πάνω απ’ όλα, ο κόσμος του. Και αν θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αυτό θα συμβεί επειδή δεν θα επιτρέψουν τη διάλυσή του όσοι τον αγαπούν.

Το τρίπτυχο «διοίκηση - παίχτες - οπαδοί» που ανέδειξε τον Παναθηναϊκό ως τον πρωτοπόρο του ελληνικού αθλητισμού και ως ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ευρώπης, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η διοίκηση κατεστραμμένη, ανήμπορη να πάρει αποφάσεις, διαλύει με τάσεις εκδικητικότητας κάθε τι υγιές. Οι παίχτες αποκομμένοι, δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, μένουν απλήρωτοι και διώχνονται για ένα κομμάτι ψωμί. Ο κόσμος; Αυτό είναι που πονάει περισσότερο από όλα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, απροστάτευτος, παλεύει μόνος του και αντιμετωπίζεται σαν εχθρός.

Είναι μακρινές οι εποχές που παράγοντες του Παναθηναϊκού -προσωπικότητες επιβλητικές που προκαλούσαν δέος ακόμα και σε αντιπάλους- παρακολουθούσαν αγώνες από τη Θύρα 13. Υπήρξαν εποχές που οι φίλοι των «πρασίνων» αντιμετωπίζονταν ως ίσος προς ίσο. Αυτές συμπτωματικά είναι οι εποχές που το Τριφύλλι μεσουρανούσε σε όλα τα τμήματα.

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Μιχάλη Παπάζογλου, όπως τυπώθηκε στην Εφημερίδα «Αθλητισμός», λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο Πόλεμος του ’40. Ο επί σειρά δεκαετιών Γενικός Γραμματέας του Ομίλου καλεί σε συναγερμό τους οπαδούς και τους υπενθυμίζει πως ο Παναθηναϊκός τους χρειάζεται.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, ο Σύλλογος έχει ανάγκη τον κόσμο του. Τού ζητάει να ανοίξει τα μάτια, να πετάξει από πάνω του την παραπληροφόρηση που καθημερινά δέχεται, να δει τους εχθρούς της ομάδας και να τους πολεμήσει. Να βγει, αν χρειαστεί, στους δρόμους, να φωνάξει για την μεγάλη του αγάπη, να φωνάξει για το δίκιο που τον πνίγει, να φωνάξει για την καθημερινή παράνοια που βιώνει, για το χάος και την ξεφτίλα που ο μεγαλομέτοχος φέρνει. Αν όχι για τον εαυτό τους, ας το κάνουν για όσους έδωσαν και το αίμα τους για να μπορεί να ανθίζει για 104 χρόνια το Τριφύλλι…

Ο Παναθηναϊκός καλεί σε συναγερμό τους οπαδούς του

Αγαπητέ Κύριε,
Μόλις αναλάβαμε τη νέα διοίκηση του αγαπητού μας Παναθηναϊκού αφοσιώθηκαμε με ζήλο και φανατισμό στην εργασία μας, με την επιθυμία και τον πόθο όπως, κατά την νέαν περίοδον, επιτελέσουμε καλύτερα το καθήκον μας και επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν φτάνει να λεγόμαστε «Παναθηναϊκοί» πηγαίνοντας στα γήπεδα ή πληρώνοντας τη συνδρομή μας. Ο καθένας πρέπει να βοηθή
Keywords
Τυχαία Θέματα