Έντονος εκνευρισμός με Ευρωλίγκα

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την ποινή της Ευρωλίγκας. Έφεση θα ασκήσουν οι «πράσινοι»...
Η απόφαση – ποινή της Ευρωλίγκας προς τον Παναθηναϊκό είναι πρόκληση προς την κοινή γνώμη, και στις τάξεις της ΚΑΕ επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια και εκνευρισμός.

Τα πρόστιμα σε συνδυασμό με την απουσία κόσμου από τα τέσσερα πρώτα ματς της κανονικής περιόδου υπολογίζεται πως μπορεί να του στοιχίσουν περίπου ένα εκατομμύριο
ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, στην «πράσινη» ΚΑΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας, καθώς η «καμπάνα» θεωρείται από τους ίδιους παράλογη και εκτός πραγματικότητας, ειδικά απέναντι στην ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια φέτος.

Όπως αναφέρουν είναι αδιανόητο να πέφτουν τέτοια πρόστιμα –επιλεκτικά- από μία διοργάνωση που μοιράζει ψίχουλα στις ομάδες (250.000 ευρώ πριμοδοτείται η κατάκτηση της Ευρωλίγκας).

Το Τριφύλλι θα ασκήσει έφεση (αφορά μόνο την ποινή τριών αγωνιστικών και 40.000 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή κι όχι τη μία από την ίδια την Ευρωλίγκα) ελπίζοντας σε μείωση της ποινής. Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης πιθανότατα δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Από την άλλη πλευρά, στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, συζητήθηκε η μη συμμόρφωση ενός μέλους της Ευρωλίγκας, του Παναθηναϊκού, στις «προσταγές» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της διοργάνωσης αποφάσισαν πως σωστά τιμωρήθηκαν οι «πράσινοι».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ευρωλίγκας: «Συζητήθηκε η μη συμμόρφωση του Παναθηναϊκού με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και θεμελιωδών κανόνων του fair play μεταξύ των συμμετεχόντων μελών που δεν έγιναν σεβαστοί. Οι ομάδες και οι λίγκες που απαρτίζουν την επιτροπή συμφώνησαν ομόφωνα να μεταφέρουν την ανησυχία τους στο σύλλογο, ενώ παράλληλα να εξετάσουν την κατάσταση για να προτείνουν μηχανισμούς προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον».
Keywords
Τυχαία Θέματα