Επιστολή γονέων για ακαδημίες στο κέντρο των Αθηνών

Είκοσι οκτώ γονείς υπογράφουν επιστολή, μέσω της οποίας τονίζουν την ανάγκη για την δημιουργία νέων Αθλητικών Ακαδημιών του Παναθηναϊκού στο κέντρο των Αθηνών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα, 11 Mαρτίου 2013
Προς:
1. ΠΑΕ Παναθηναϊκός
2. Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός
3. Πράσινα MME

Θέμα: Ανάγκη για την δημιουργία νέων Αθλητικών Ακαδημιών ΠΑΟ
στο κέντρο των Αθηνών

Κύριοι,

Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ. Τα παιδιά μας είναι κι αυτά ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ. Το ίδιο θέλουμε και για τα εγγόνια μας αλλά και για όλα τα παιδιά της πόλης. Τα παιδιά μας ηλικίας από 7 έως 18 ετών έχουν πάθος για άθληση και ανεξάντλητη αγάπη για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Παιδιά δραστήρια, τα οποία επιζητούν με λαχτάρα την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Παιδιά υπερήφανα που ανήκουν σε μία ομάδα, με τέτοια ιστορία. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα παιδιά να φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού με το τριφύλλι στο στήθος σε όλα τα σπορ και να νιώθουν όπως νιώθαμε και εμείς, πρωταθλητές παντοτινοί.

Δυστυχώς όμως, η αίσθηση που αποκομίζουμε ως γονείς, που ασχολούμαστε ενεργά με τα αθλητικά δρώμενα, λόγω των παιδιών μας, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι. Και αυτό γιατί, ενώ διαπιστώνεται ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το ποσοστό των παιδιών, που επιθυμεί ν’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να στελεχώσει τις αθλητικές ακαδημίες του συλλόγου, να αγωνισθεί και να προσφέρει διακρίσεις σε αυτές και κατ’ επέκταση στον σύλλογο μας, εντούτοις αυτό δεν καθίσταται δυνατό. Όταν λοιπόν τα παιδιά μας ζητάνε να αθληθούν η μόνη διέξοδος είναι τα γράψουμε σε συλλόγους που δεν φέρουν το τριφύλλι, Γιατί;

Η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση, αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους της παραπάνω πραγματικότητας.

Ειδικά σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο, που είναι και το πιο λαοφιλές άθλημα, πρέπει να επισημάνουμε και να θίξουμε το γεγονός πως το κέντρο της πόλης των Αθηνών, υστερεί σημαντικά σε θέματα υποδομών. Πάρα ταύτα, ουδείς αρμόδιος, ουδείς από την ΠΑΕ δεν φαίνεται να προβαίνει σε καμία ενέργεια, ούτως ώστε οι ελλείψεις αυτές να καλυφθούν και οι αθλητικές ακαδημίες να πολλαπλασιαστούν να στελεχωθούν επαρκώς έτσι ώστε να φιλοξενήσουν παιδιά από κάθε κοινωνικό στρώμα του κέντρου της Αθήνας.

Προφανώς και δεν είναι στις προθέσεις μας η απόδοση ευθυνών. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ είναι καινούρια. Απαιτείται όμως κινητοποίηση. Απαιτείται νέος συντονισμός στο τμήμα marketing, στις δημόσιες σχέσεις και γενικά σε όλους τους τομείς εκείνους που θα βοηθήσουν την προώθηση και προάσπιση της Παναθηναϊκής ιδέας.

Είναι πραγματικά λυπηρό, να κατοικούμε στην περιοχή του Γκύζη, αλλά και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και να μην μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης μας. Να μην μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε αθλητικές ακαδημίες, οι οποίες δυνητικά και κατόπιν συμφωνιών, θα είχαν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του σήματος της ομάδας του τριφυλλιού και να συνεργάζονται με την ΠΑΕ, έχοντας αντίστοιχες επωνυμίες.

Είναι αδιανόητο και μάλλον αποτέλεσμα των κακών δημοσίων σχέσεων της ομάδας τα τελευταία χρόνια, αλλά και της ελλιπούς επαφής της με το σύνολο του κόσμου του ΠΑΟ, να μην υπάρχουν αθλητικές ακαδημίες σε ολόκληρη την Αθήνα και ο Παναθηναϊκός να μην αναφέρεται πουθενά, ενώ ταυτόχρονα να πληροφορούμαστε για την ύπαρξη έτερων ομάδων όπως (Ολυμπιακός Πετρουπόλεως, Λιοσίων, Χαλανδρίου κλπ).

- Θέλουμε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αθήνα του ΠΑΟ και δεν υπάρχουν.
- Θέλουμε γήπεδα μπάσκετ στην Αθήνα του ΠΑΟ και δεν υπάρχουν.
- Θέλουμε περισσότερες εγκαταστάσεις και τμήματα υποδομής του συλλόγου μας και δεν υπάρχουν.
- Θέλουμε τον ΠΑΟ κόντα στα παιδιά μας και δεν τον έχουμε.

Με την παρούσα επιστολή, καταθέτουμε τις προτάσεις μας:

1. Συνεργασία των ακαδημιών της ΠΑΕ με ακαδημίες ποδοσφαίρου σε χώρους άθλησης στο Κέντρο της Αθήνας όπως Πανελλήνιος, Γουδί, Γαλάτσι, Αλεπότρυπα και όπου αλλού, με σκοπό εκτός των άλλων, τη χρήση του σήματος της ομάδας μας.
2. Δημιουργία όπου αυτό είναι εφικτό, εγκαταστάσεων και τμημάτων υποδομής για όλα τα αθλήματα του συλλόγου σε συνοικίες κοντά στο Κέντρο της Αθήνας. (Κυψέλη, Γκύζη, Γαλάτσι, Πατήσια, Κολωνός, Γουδί, Ιλίσια, Ελληνορώσων κλπ).
3. Αξιοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, για όλα τα τμήματα του συλλόγου, ούτως ώστε να μην περιορίζονται οι επιλογές των παιδιών μόνο στα ήδη υφιστάμενα τμήματα κολύμβησης και πόλο της ομάδας του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, η ύπαρξη των οποίων, σαφώς και κατά κοινή ομολογία, αποτελεί αναμφίβολα μία κίνηση πρωτοπορίας και φέρνει τα παιδιά μας κοντά στην ομάδα, που αγαπούν.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως συμφωνείτε μαζί μας, στο ότι οι Ακαδημίες είναι το πιο γερό θεμέλιο για μια ομάδα. Αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο για ΟΛΟΥΣ μας! Οι ακαδημίες θα δημιουργήσουν τους αυριανούς πρωταθλητές, θα φέρουν έσοδα στα ταμεία του συλλόγου και το κυριότερο θα φέρουν σε επαφή τον κόσμο της ομάδας του ΠΑΟ, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας, με τον σύλλογο, τα ιδανικά και τις αξίες του.

Γιατί καλό είναι να λέμε ότι είμαστε Παναθηναϊκοί, αλλά θα πρέπει να το βλέπουν και τα παιδιά μας στις γειτονιές τους, αθλούμενα με την πράσινη φανέλα.

Για να γίνει πράξη και ο στίχος:

«Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ»
Είμαστε γονείς με ανήσυχο Παναθηναϊκό πνεύμα, δεν στοχοποιούμε, δεν επιρρίπτουμε ευθύνες, περιμένουμε όμως την απάντηση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη για το αν υπάρχει πρόγραμμα επέκτασης, και αναβάθμισης όλων των αθλητικών ακαδημιών του ΠΑΟ.

( e-mail επικοινωνίας: [email protected] )

Με εκτίμηση,

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΛΥΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΓΛΥΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΑΚΤΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΠΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΟΙΔΩΡΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΝΤΖΙΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΙΓΚΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΙΓΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΟΥΣΓΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΑΤΣΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΝΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΣΑΠΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα