Ο όγδοος τίτλων των «φίνων κοριτσιών» στο βόλλεϋ

Με 3-1 κέρδισε το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού στο βόλλεϋ τον ΖΑΟΝ, σαν σήμερα στις 24 Ιουνίου 1979 και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα...

«Ήταν ανώτερες και θριάμβευσαν δίκαια». Οι γυναίκες του Παναθηναϊκού νίκησαν με 3-1 σετ τον ΖΑΟΝ και κατέκτησαν το πρωτάθλημα
Ελλάδος, σαν σήμερα στις 24 Ιουνίου 1979.

Ο Παναθηναϊκός στην ημιτελική φάση αγωνίστηκε με την Καβάλα, το Φιλαθλητικό και τον Αρχέλαο Κατερίνης και νίκησε με 3-0 και στα τρία παιχνίδια. Στην τελική φάση δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε με τον Άρη (3-2 σετ), ενώ με τον ΖΑΟΝ εξασφάλισε τον τίτλο με 3-1.

Ο αρχηγός των αθλοπαιδιών του Παναθηναϊκού κ. Κολοβός τόνισε με τη λήξη του αγώνα: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, τις πολλές απουσίες παικτριών μας (Γιαννουλάτου, Κοκκάλη και Αγγέλη), νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή μας, στις παίκτριες και σε όλους όσοι βοήθησαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θερμά συγχαρητήρια και στην Αθλητική Ηχώ που βρέθηκε τόσο κοντά στους αγώνες και στο βόλλεϋ που έχει ανάγκη διαδόσεως».

Η Μπία Γκύζη, η οποία έφυγε νωρίς από κοντά μας, αρχηγός τότε της ομάδας δήλωσε: «Ήταν ένας τίτλος που έπρεπε να αποκτηθεί για να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που έλεγαν ότι η ομάδα έχει κουραστεί ότι κάνουν μεγάλο λάθος».

Ο Παναθηναϊκός έχασε με 9-15 το πρώτο σετ, όμως ανασυγκροτήθηκε γρήγορα και με ευκολία πήρε τα επόμενα τρία (15-9, 15-6, 15-6) και σήκωσε την βαρύτιμη κούπα. Καλύτερη των «πρασίνων», σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής ήταν η Κατερίνα Καλούδη.

Το γυναικείο βόλλεϋ είναι από τα πιο πετυχημένα τμήματα του Παναθηναϊκού. Συνολικά, από το 1970 έχει κατακτήσει 24 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 Κύπελλα και 9 Πρωταθλήματα Κέντρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα