Οι μάγκες και οι θρασύδειλοι

Διαβάστε στο GreenZone για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που όρμησαν κατά φίλων της ΑΕΚ για να υπερασπιστούν την τιμή τους το 1963. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν... «καπνός».
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα του 1962-63 -μετά από τρεις επιτυχημένες χρονιές- στο μπαράζ με την ΑΕΚ
(διαβάστε εδώ περισσότερα) κέρδισε όμως τον τίτλο του παναθηναϊκού τσαμπουκά· του -καλώς εννοούμενου- τσαμπουκά που δεν επιτρέπει προσβολές κατά του Τριφυλλιού από θρασύδειλους.

Η εφημερίδα «ΟΜΑΔΑ» κατέγραψε το επεισόδιο που ξέσπασε, στις 23 Ιουνίου 1963, όταν τα «πράσινα λιοντάρια» ενοχλήθηκαν από τις χειρονομίες και τις αποδοκιμασίες ορισμένων φίλων της ΑΕΚ.

Το GreenZone φέρνει στις οθόνες σας το σχετικό ρεπορτάζ:

«Το πούλμαν που μεταφέρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού κινείται προς την Αθήνα. Το ακολουθεί ένα ΙΧ με οπαδούς της ΑΕΚ. Οι τελευταίοι αποδοκιμάζουν τους πρώτους με χειρονομίες και κορναρίσματα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού θεωρούν προσβλητικές. Παράλληλα, σ’ όλη την διαδρομή, πλήθος κόσμου από τα μπαλκόνια και τα πεζοδρόμια δέχεται με τις ίδιες εκδηλώσεις το πέρασμα του Παναθηναϊκού. Είναι φανερό πως θα επακολουθήσουν επεισόδια.

Πρόταση των παικτών να σταματήσει το πούλμαν γίνεται δεκτή από τον οδηγό, παρά τις αντιρρήσεις των κ.κ. Γκέιμ, Χριστοδούλου και Σταυρουλάκη. Ακριβώς στην περιοχή μεταξύ Καλογρέζας – Φιλοθέης, οι Παναθηναϊκοί κατεβαίνουν και συμπλέκονται με τον πορεία των αεκτζήδων που τους ακολουθούσαν με το ΙΧ. Την ίδια στιγμή δύο διερχόμενα αυτοκίνητα της Χωροφυλακής με τους αριθμούς ΕΒΧ 674 και 83, με είκοσι περίπου χωροφύλακες σταματούν. Οι χωροφύλακες σπεύδουν προς τους συμπλεκόμενους, αλλά τη νύφη την πληρώνουν οι Παναθηναϊκοί, γιατί στο μεταξύ το ΙΧ με τους αεκτζήδες είχε εξαφανισθεί.

Πέφτει ξύλο με αποτέλεσμα να κτυπηθεί ο Ανδρέου και σοβαρότερα ο Μανιάκης. Ο τελευταίος μεταφέρεται σε αφασία από τον Παπαεμμανουήλ, που οδηγούσε το υπ’ αριθμόν 10.933 ΙΧ του κ. Σούση, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Έξω από το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας περιμένουν αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟ, που τους χειροκροτούν. Ένας απ’ αυτούς φωνάζει: «Δεν πειράζει παιδιά. Για εμάς είστε νικητές».
Keywords
Τυχαία Θέματα