Ωμή παραδοχή για την «Παράγκα» 11 χρόνια μετά

Υπάρχει άραγε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας που θα ρωτήσει τον Βασίλη Γκαγκάτση τι εννοεί λέγονας «ανώμαλη περίοδος» (1997-2001) ή θεωρείται «έγκλημα» μόνο όταν κάνουν παρόμοιες δηλώσεις άνθρωποι του Παναθηναϊκού;Με καθυστέρηση 11 ετών, ο Βασίλης Γκαγκάτσης παραδέχεται πως υπήρξε πράγματι μία… ανώμαλη περίοδος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί βέβαια, να ισχυρίζεται πως όλα τελείωσαν το 2001 που ανέλαβε πρόεδρος της ΕΠΟ και η ιστορία να τον διαψεύδει, ωστόσο ας σταθούμε στο «ζουμί» των δηλώσεών του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην
εφημερίδα GOAL, ο πρώην άρχοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι υπήρξε μια ανώμαλη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ίσως έχει τα κατάλοιπά της ακόμη και σήμερα, υπάρχει μια καχυποψία στον κόσμο ότι όλα είναι στημένα. Αυτή, όμως, η ανώμαλη περίοδος τελείωσε το 2001 που ανέλαβα πρόεδρος. Αφήνω στον κόσμο να αναρωτηθεί το γιατί. Όποιος θέλει να συζητήσουμε και για τις δικές μου ημέρες, αλλά δεν θα απολογηθώ εγώ για τα προ του 2001 που δεν ήμουν πρόεδρος και ήμουν γενικός γραμματέας.

Το 1997 που εκλέχτηκα γραμματέας, με αυτά που συνέβαιναν είχα την επιλογή ή να παραιτηθώ ή να μείνω και να πολεμήσω αυτήν την κατάσταση και έπραξα το δεύτερο. Θυμηθείτε ότι μόλις ανέλαβα πρόεδρος το 2001, όρισα την πιο πετυχημένη ΚΕΔ τότε με πρόεδρο τον κ. Μπίκα. Ας αναρωτηθεί ο κόσμος τι έγινε μετά το 2001».
Αν οι τονισμένες με bold λέξεις του υποψήφιου νέου προέδρου της ΕΠΟ δεν είναι αιτία για να κληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, τότε τι είναι; Οι δηλώσεις του Γιούρκα Σεϊταρίδη, του Γιάννη Αλαφούζου και του Ζεσουάλδο Φερέιρα;

Υποθετικό σενάριο: Αν ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν στέλεχος του... Παναθηναϊκού (μακριά από εμάς), με όσα δήλωσε στην συνέντευξή του και βάσει όσων βιώνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι «πράσινοι», αυτή τη στιγμή θα δικάζονταν υπό την απειλή της ισόβιας κάθειρξης ή του δημόσιου στο Σύνταγμα αποκεφαλισμού.

Πρόκειται για άμεση παραδοχή πως πράγματι υπήρξε κάτι ύποπτο στον χώρο του ποδοσφαίρου τουλάχιστον από το 1997 μέχρι το 2001. Σε εκείνα τα χρόνια, οι τίτλοι κατακτήθηκαν όλοι από τον Ολυμπιακό, ο οποίος εξασφάλιζε άκοπα την συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο έγκλημα συνετέλεσαν πολλοί. Όχι μόνο όσοι έπρατταν, αλλά και όσοι αποσιωπούσαν και «κουκούλωναν». Όσοι με την λογική «ας μην ασχολούμαστε με παλιά ξινά σταφύλια», άφησαν τα σταφύλια όχι απλώς να είναι ξινά, αλλά να σαπίσουν εντελώς και να βγάλουν σκουλήκια, με το φίλαθλο κοινό ή να τα τρώει αηδιασμένο ή να τα πετάει μακριά και να μην ασχολείται ξανά με το προϊόν.

Αν προσθέσουμε στις δηλώσεις του δικηγόρου του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Μώραλη σε πρόσφατες υποθέσεις, όσα ακούστηκαν στις κασέτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ανάμεσα στον Αργύρη Λίβα (τότε νομικό σύμβουλο του Ολυμπιακού) και τον Γιάννη Σπάθα («ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γ…»), τότε σε ένα δίκαιο σύμπαν ακόμα και σήμερα, 11 χρόνια μετ
Keywords
Τυχαία Θέματα