Σήμερα οι υπογραφές για το Απήλιον

Το πρωί της Τετάρτης θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» από τον Παναθηναϊκό και το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.
Το βράδυ της Τρίτης (28/5), ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τα χέρια με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και συμφώνησαν για την αγορά του Απήλιου προπονητικού κέντρου στο Κορωπί από τον Παναθηναϊκό, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα των εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
παρουσιάστηκε αποφασισμένος να αγοράσει 50 ακόμα στρέμματα γης δίπλα ακριβώς από το σύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο έχει χτιστεί από το 2010 στο Κορωπί, ώστε να τα εκμεταλλευτεί η ομάδα, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στην περιοχή τα γραφεία της ΠΑΕ.

Μετά από 32 σχεδόν χρόνια, οι «πράσινοι» θα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους προπονητικό κέντρο, το οποίο θα ανήκει στην ΠΑΕ και όχι σε κάποιων εκ των μετόχων της ή τον μεγαλομέτοχο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού θα έχουν προηγουμένως ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και θα έχουν συνταχτεί και υπογραφεί τα συμβόλαια.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τις νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού με την έναρξη της προετοιμασίας για τη σεζόν 2013 - 2014. Το μισθωτήριο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και έως τότε, η Παιανία θα καλύπτει τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής που δεν έχουν ολοκληρώσει τις προπονήσεις τους.

Το συνολικό κόστος της αγοράς του Απήλιου θα αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας, ποσό που θα δοθεί σε δόσεις.

Εφόσον υπογραφεί η συμφωνία, θα ολοκληρωθεί η απαγκίστρωση από την Παιανία και το υψηλότατο μίσθωμά της, που απορροφούσε μεγάλο μέρος των εσόδων της ΠΑΕ, την ώρα που, μετά από τρεις δεκαετίες, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που θα ανήκει στην ομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα