Ο Παναθηναϊκός σάρωνε, η ΕΡΤ προκαλούσε

Nα τος, να τος ο Πρωταθλητής φώναζε η εξέδρα και τα κορίτσια της Σαμαντούρα διέλυσαν τον Αθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 με το εμφατικό 83-55 έχοντας τρομερό ποσοστό από τα τρίποντα. Βλάνη, Καλέντζου, Μαγκλάρα, Δίελα, Σλούκα και Ντέλβα, οι κορυφαίες μιας τεράστιας ομάδας...

Οι κορίτσαροι της Γιασεμής Σαμαντούρα υποδέχτηκαν σήμερα (16/02) το μεσημέρι τον Αθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 γυναικών και τον κατατρόπωσαν με το εμφατικό 83-55, δείχνοντας ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, αφού πολύ δύσκολα θα χάσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως το φινάλε. Το τι θα γινόταν
προμηνυόταν από την προθέρμανση, όπου το γήπεδο ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο και πολύς κόσμος βρισκόταν έξω από το γήπεδο, μην μπορώντας να εισέλεθει!

Τρομερός ρυθμός από το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο, με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου (8/10), έδωσε ένα ασυνήθιστα υψηλό σκορ (44-32) στο τέλος του β΄δεκαλέπτου, με τη Βλάνη να έχει 4/5, τη Σλούκα 3/3 και τη Δίελα να έχει βάλει κι αυτή ένα! Μοναδικός κίνδυνος για την ομάδα του Βύρωνα ήταν η Λύμουρα που μόνη της προσπαθούσε να κρατήσει τον Αθηναϊκό στο παιχνίδι.

Καλέντζου και Μαγκλάρα μοίραζαν μαεστρικά το παιχνίδι, με τη δεύτερη να πετυχαίνει και πολύτιμα καλάθια με διεισδύσεις. Η μεγάλη αρχηγός του Τριφυλλιού έκανε ό,τι ήθελε στο δ΄δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στο +20! Στο τέλος, οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού πέταξαν λευκή πετσέτα και διασύρθηκαν, αφού οι «πράσινες» σκόραραν με κάθε τρόπο. Για τη Γιασεμή Σαμαντούρα δεν υπάρχουν λόγια, αφού η εκπληκτική δουλειά που κάνει με την ομάδα και το μαεστρικό της κοουτσάρισμα ξεδιπλώθηκε για άλλη μία φορά στο παρκέ.

Σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη, και κατά τις προσταγές της εξέδρας, πάει βουρ για πρωτάθλημα!

Αδικαιολόγητα αντι-Παναθηναϊκή η περιγραφή και ο σχολιασμός της κρατικής τηλεόρασης!

Η μετάδοση του αγώνα ήταν προκλητική και οι παρουσιαστές σχολίαζαν δίνοντας την εντύπωση πως ο Αθηναϊκός έπαιζε... με μια ξένη ομάδα! Δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για την έκβαση του ματς, ενώ ήταν έκδηλη η αμηχανία τους όταν έπρεπε να σχολιάσουν την φανταστική κερκίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού, τους οποίους φαίνεται πως έχουν συνηθίσει (και έτσι τους προτιμούν) λυπημένους...

Αμέσως μετά τη λήξη του θριάμβου του Παναθηναϊκού, ο Πέτρος Μαυρογιαννίδης φυσικά και ασχολήθηκε με... τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο α΄δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Αθηναϊκό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με 9-12. Η περιφερειακή άμυνα των «πράσινων» βελτιώθηκε αισθητά και ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 6-0 σερί, που έφερε το σκορ στο 15-12. H Σλούκα ήταν το κρυφό όπλο της Σαμαντούρα, αφού με το μεστό παιχνίδι της και τα τρίποντά της, έδωσε το προβάδισμα στις «πράσινες». Πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση και η Μαγκλάρα, η οποία επέτρεψε αιφνιδιασμούς για το Τριφύλλι, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα ατού του Αθηναϊκού. Με καλάθι από τη Σλούκα το Τριφύλλι έκλεισε το δεκάλεπτο με 21-18.

Η Θεολόγου πήρε τη θέση της Ντέλβα στο β΄δεκάλεπτο, η οποία είχε δώσει ομηρικές μάχες κάτω από το καλάθι. Η Μαγκλάρα με ατομική προσπάθεια πήρε καλάθι και φάουλ μέσα σε αποθέωση, αναγκάζοντας την ομάδα του Βύρωνα να πάρει τάιμ άουτ. Η Ντέλβα, μετά τις ανάσες που πήρε, επέστρεψε στο παρκέ, σκοράροντας κοντά στο καλάθι και η Βλάνη πέτυχε μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 29-19, με το γήπεδο να φλέγεται! Ο Αθηναϊκός προσπαθούσε με τη Λύμουρα που ήταν διαρκής απειλή να μειώσει και τα κατάφερε προσωρινά, αλλά η Βλάνη ήταν πραγματικά καυτή σήμερα και με τρία ακόμα τρίποντα έκανε το 42-32. Η Καλέντζου έδωσε τρομερή ασσίστ στη Ντέλβα, η διαφορά ανέβηκε στους 12 και το ημίχρονο έληξε με 44-32, μέσα σε μία συγκλονιστική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Με εκπληκτικό ραβερσέ σουτ η Καλέντζου πήρε καλάθι και φάουλ στις αρχές του γ΄δεκαλέπτου, για το 49-38, απατώντας στα καλάθια των Κυριακοπούλου και Κοσμά. Με τρίποντο από τη Δίελα το Τριφύλλι έκανε το 54-43, ωστόσο η Λύμουρα κρατούσε τον Αθηναϊκό στο ματς με μεγάλα καλάθια. Με ασσίστ της Μαγκλάρα, η Βλάνη με νέο τεράστιο τρίποντο έγραψε το 57-45, με τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες. Η Μαγκλάρα διαβάζοντας πολύ καλά την άμυνα των αντιπάλων της, διέσχισε το γήπεδο και με λέι απ έκανε το 61-47. Οι καλές άμυνες εκατέρωθεν, κράτησαν το σκορ στο επίπεδο αυτό, κλείνοντας έτσι το δεκάλεπτο.

Η Βουκίσεβιτς και η Ισκιόγλου από το λόου ποστ μείωσαν προσωρινά για την ομάδα τους σε 63-53. Με δύο μεγάλα σουτ από Σλούκα και Βλάνη, λίγο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, ο Παναθηναϊκός έκανε το 68-53. Με τζαμπ σουτ η Καλέντζου ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Με τις «πράσινες» να διεκδικούν όλα τα ριμπάουντ, η Καλέντζου πέρασε ξανά στην επίθεση βάζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο για το 73-53! Με φοβερή ασσίστ από τη μεγάλη αρχηγό, η Ντέλβα σκόραρε κάτω από το καλάθι με τη σειρά της. Άλλο ένα πικ εν ρολ από τις δύο τους έφερε το 79-55. Με αιφνιδιασμό η Δίελα έκανε με λέι απ το 81-55 και με τον ίδιο τρόπο έκλεισε το ματς, για το 83-55.

Ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του αποκλειστικά. Εν συνεχεία έχει δύο δύσκολα παιχνίδια ακόμα με το Ελληνικό εντός έδρας και τον ΠΑΟΚ εκτός, αλλά όλα εξαρτώνται από τα κορίτσια της Σαμαντούρα. Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιον κόσμο πάντως το πρωτάθλημα αυτό ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-32, 61-47, 83-55

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1 τρίπ., 7ρ., 10ασ., 2κλ.), Βλάνη 19 (5/6 τρίπ.), Κονιάλη, Μαγκλάρα 10 (5/9δίπ., 7ρ., 6ασ.), Σλούκα 13 (3/3τρ.), Δίελα 14 (2/2τρ., 5ρ., 2ασ.), Χρονοπούλου, Ντέλβα 14 (16ρ.), Θεολόγου.

Αθηναϊκός (Λειβάδης): Βουκίσεβιτς 2 (1/1τρ.), Λύμουρα 19 (3/5τρ., 6ρ., 7ασ.), Σπαθάρου, Καζαντζίδου 3 (1/2τρ.), Ζότοβα, Κεχαγιά 9 (4/12δίπ.), Χαλικιά 4 (4ρ.), Κοσμά 8 (0/4τρ., 13 ρ.), Ισκιόγλου 4, Κυριακοπούλου 6 (4ρ., 6λ.)
Keywords
Τυχαία Θέματα