Ξεμπροστιάζει το σύστημα (και) ο Ζαχαρόπουλος

Τώρα που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 16 βαθμούς από την κορυφή, τώρα που ακολουθουν τα (αναμενόμενα) όργια στο ντέρμπι, ήρθε η ώρα για το… 50-50. Η διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη ξεμπροστιάζει για άλλη μία φορά το σύστημα που από την αρχή της σεζόν στερεί βαθμούς από το Τριφύλλι, που χαρίζει νίκες και ισοπαλίες στους αντιπάλους του, που ρίχνει τις ευθύνες σε προπονητές (Φερέιρα) και σε ποδοσφαιριστές (Κατσουράνης) και που πολεμάει σε κάθε ευκαιρία τον Παναθηναϊκό.

Η εικόνα
του ματς το κάνει ξεκάθαρο. Αν ο ρέφερι (για πρώτη ίσως φορά φέτος) δεν άφηνε τους ποδοσφαιριστές να χαρούν το παιχνίδι, χωρίς ανούσια σφυρίγματα κάθε λίγο και λιγάκι και αν δεν ενέμπνεε στους παίκτες την εμπιστοσύνη πως θα δίνει ό,τι βλέπει, ο Παναθηναϊκός δεν θα κέρδιζε. Όσο καλά και αν έπαιζε.

Σε κάθε φάση που οι «πράσινοι» έκλεβαν την μπάλα και προσπαθούσαν να επιτεθούν με αξιώσεις περιμέναμε το σφύριγμα που θα έσπαγε και τα δικά μας και κυρίως των ποδοσφαιριστών τα νεύρα. Όχι επειδή θα υπήρχε φάουλ, αλλά επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει.

Ως GreenZone μετά από στραβά αποτελέσματα που δεν προήλθαν μετά από «σφαγές» (υπήρξαν και αυτές), γράφαμε για περίεργες και εκνευριστικές διαιτησίες (Πανθρακικός, Ατρόμητος) και ο αντίλογος ήταν πως «πονάνε τα μάτια μας με αυτό το θέαμα», πως «φταίει ο Φερέιρα και όχι ο διαιτητής», «ας αφήσουμε την καραμέλα της διαιτησίας» κλπ.

Οι διαιτητές αν θέλουν να σε αδικήσουν έχουν τον τρόπο τους. Το πρώτο «σφαλτσοσφύριγμα» σε κάνει να… υποψιάζεσαι. Το δεύτερο σε εκνευρίζει. Στο τρίτο χάνεις τον ρυθμό σου. Στο τέταρτο, το πέμπτο, το έκτο χάνεις το ματς χωρίς καν να το καταλάβεις. Δεν είναι πάντα απαραίτητα τα πέναλτι και οι αποβολές.

Ο Ζαχαριάδης σήμερα ήθελε να κερδίσει ο καλύτερος και έτσι έγινε. Αν επιθυμούσε κάτι διαφορετικό, η συζήτηση σήμερα θα ήταν αν τελικά είναι καλός προπονητής ο Ρότσα, αν φταίει η διαλυμένη ομάδα που παρέδωσε ο Φερέιρα, ποιες είναι οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών…

Όλα αυτά, φυσικά, εν αναμονή του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ σε μία εβδομάδα, όταν και περιμένουμε να δούμε όσα έχουμε συνηθίσει στα ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα