Υπέγραψε στην Καϊσέρισπορτ ο Κλέιτον

Τη φανέλα της Καϊσέρισπορ θα φοράει από τη νέα σαιζόν ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος μέσος ανακοινώθηκε από τον τουρκικό σύλλογο.
Ο Σίλβα Κλέιτον, ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μία από τις καλές μεταγραφές της πρώτης χρονιάς της πολυμετοχικότητας, αφού μετά από δύο χρονιές όπου ξετύλιξε το ταλέντο του με 54 εμφανίσεις και 9 γκολ κι έγινε περιζήτητος από τις 3 μεγάλες ομάδες, υπέγραψε
χθες στην Καϊσέρισπορτ, όντας ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα από τα δώρα του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό, αφού τον έκλεψε από τα χέρια του ΟΣΦΠ και της ΑΕΚ που καραδοκούσαν να τον υπογράψουν. Με 1,5 εκ. ευρώ επήλθε συμφωνία με τη Λάρισα και το Τριφύλλι εξασφάλισε έναν παίχτη με καλή τελική πάσα στη μεσαία γραμμή κι έφεση στο γκολ.

Την πρώτη σαιζόν, επί Τεν Κάτε, ο Βραζιλιάνος, ως αλλαγή, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 6 γκολ σε 18 αγώνες και μοιράζοντας συνολικά 7 ασίστ.

Δυστυχώς την επόμενη χρονιά με τον «μαθητευόμενο μάγο» στον πάγκο, ο Κλέιτον έπαιξε μόνο 9 αγώνες (ως αλλαγή σε όλους) και στο τέλος της χρονιάς δόθηκε δανεικός στην Μέταλουργκ, όπου σε 9 αγωνες έβαλε 1 γκολ. Με το πέρας του δανεισμού του, ο Κλέιτον γύρισε πάλι στον Παναθηναϊκό, όπου χάρις στη δουλειά του αλλά και στην αξιοποίησή του από τον Φερέιρα, βρήκε θέση στη βασική ενδεκάδα.

Τη φετινή σαιζόν αποτέλεσε έναν από τους παίχτες κλειδιά της καλής πορείας του Τριφυλλιού, αφού σε 26 αγώνες ξεκίνησε 25 φορές βασικός, πέτυχε 5 καθοριστικά, δύο εκ των οποίων ήταν και πανέμορφα(ΟΦΗ, Γιάννενα), δίνοντας παράλληλα και 6 ασιστ.

Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, λοιπόν, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, αφού χάθηκε και ο Κλέιτον, ο Νίνης ήδη έχει υπογράψει στην Πάρμα, ενώ ο Σιμάο δύσκολα θα παραμείνει.

Ορθό θα ήταν να μάθουμε αν η μη ανανέωση του Σίλβα είναι επιλογή της διοίκησης λόγω οικονομικών προβλημάτων και περικοπών ή αν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι και δεν ταίριαζε στο αγωνιστικό πλάνο, με εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Γεγονός είναι ότι άλλος ένας παίχτης της πολυμετοχικότητας αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό.

Ο 29χρονος μέσος μετέβη στην Τουρκία και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδα με την οποία συμφώνησε για την επόμενη διετία.

«Έρχομαι για να πετύχω και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της, αλλά και να προσφέρω θέαμα στους φιλάθλους της Καϊσερίσπορ», ήταν τα λόγια του βραζιλιάνου άσου.
Keywords
Τυχαία Θέματα