SPIEGEL: Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ – Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ

Μπορεί επισήμως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να περιμένουν την περιβόητο της τρόικας για να αποφασίσουν για τη δόση, ωστόσο σύμφωνα με το Spiegel η απόφαση για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ έχει ήδη ληφθεί.


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, «η λύση

που προωθείται από Γερμανία και Γαλλία είναι να καταβληθούν τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ το αργότερο εντός του Νοεμβρίου και να μπουν σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό. Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα. Όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών έναντι των υπόλοιπων μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και η αποστολή περισσότερων υπαλλήλων από άλλα κράτη για να προσφέρουν βοήθεια.

Τέλος το Spiegel σημειώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει με «νύχια και δόντια» να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, καθώς αμφιβάλλει αν θα ψηφιζόταν μια τέτοια πρόταση από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα