TO CLASICO ΠΟΥ ΠΕΡΙΜEΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η ώρα για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι που περιμένει να παρακολουθήσει όλος ο πλανήτης έφτασε. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συγκρούονται απόψε το βράδυ στο “Καμπ Νου” στο clasico για την 7η αγωνιστική της Primera Division και αναζητούν τη νίκη για τελείως διαφορετικούς λόγους. 


Η γηπεδούχος Μπαρτσελόνα απολαμβάνει ήδη ένα πλεονέκτημα 8 βαθμών στη βαθμολογία σε σχέση με τη μεγάλη αντίπαλό της και θα αγωνιστεί χωρίς τεράστια πίεση. Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα όμως γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση που επικρατήσει

θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία έστω και αν ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο στη σεζόν.

Για τους “μπλαουγκράνα” είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Ζεράρδ Πικέ ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Ο Καταλανός στόπερ προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του στην τελευταία προπόνηση, είναι όμως ανέτοιμος για να βγάλει 90 λεπτά σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Απών θα είναι και ο έτερος βασικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, ο Κάρλες Πουγιόλ, κάτι που σημαίνει ότι ο Βιλανόβα θα παρατάξει ένα πειραματικό σχήμα στην άμυνα.

Τελικός

Η Ρεάλ από την πλευρά της αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως τελικό, όχι άδικα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο και οι παίκτες επουδενί δεν επιθυμούν να μείνουν πίσω με 11 πόντους διαφορά δίνοντας τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί στη μεγάλη αντίπαλό τους. Αντιθέτως, το μεγάλο ντέρμπι αποτελεί μία ευκαιρία για τους “μερένγκες” να μειώσουν τη διαφορά και να αποκτήσουν ψυχολογία μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Μουρίνιο, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, έδωσε εντολή να ταξιδέψει η αποστολή αυθημερόν για τη Βαρκελώνη. Η ομάδα θα πετάξει το πρωί και θα επιστρέψει άμεσα στη βάση της μετά το τέλος του αγώνα σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα ξενοδοχεία και η περαιτέρω φόρτιση.

Αναφορικά με το κλίμα, είναι, ως συνήθως τεταμένο. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και νυν μέλος της καταλανικής βουλής Ζοάν Λαπόρτα φρόντισε να ρίξει λάδι στη φωτιά με…εθνικιστικές κορόνες για να έρθει όμως ο Ζεράρδ Πικέ να ισχυριστεί ότι το ντέρμπι είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και όχι μία διαμάχη Ισπανίας-Καταλονίας.

Το περσινό ντέρμπι στο “Καμπ Νου”
http://www.youtube.com/watch?v=TUhmHSNpiFg

Το παιχνίδι της σεζόν 2010-2011
http://www.youtube.com/watch?v=pHRx1wr9iCY&feature=related

Keywords
Τυχαία Θέματα