Αυτές είναι οι 107 offshore ελληνικών συμφερόντων

13:02 6/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», μόνο οι 18 offshore εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες δεν βρίσκονται στον κατάλογο με τις 23.000

Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των άγνωστων μέχρι πρότινος offshore εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας

και συγκεκριμένα στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σοφιανού, Τροίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Βασ. Σοφίας και στη Λεωφόρο Συγγρού. Τα συνδεόμενα φυσικά πρόσωπα που δήλωσαν διεύθυνση στην Αθήνα κατά κύριο λόγο προέρχονται από δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες του χώρου της εστίασης, της πληροφορικής, ακόμα και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ.

Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 offshore που αφορούν σε εφοπλιστικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες. Ενώ στη Γλυφάδα βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές offshore εταιρείες. Ανάμεσά τους, γνωστοί παράγοντες από τον εφοπλιστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ξεχωρίζει επιχειρηματίας του οποίου η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Στα βόρεια προάστια, την «τιμητική» τους σε άγνωστες offshore έχουν το Μαρούσι, η Κηφισιά και η Εκάλη, όπου έχουν δηλωθεί διευθύνσεις που σχετίζονται με 5, 3 και 2 υπεράκτιες αντιστοίχως.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλοί ιδιοκτήτες offshore κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, αλλά και στον Ανω Τοξότη Ξάνθης, στον Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο του Δήμου Γέρας στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα περίπου 25 τρισεκατομμύρια έχουν κρυφτεί σε off shore εταιρείες.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι 107 offshore ελληνικών συμφερόντων:

Keywords
Τυχαία Θέματα