Αναβάλλεται επʼ αόριστον η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προτεραιότητα θα δοθεί στις εκκρεμότητες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό ή τουλάχιστον να μπουν οι βάσεις και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως τα στοιχεία του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκαν χθες είναι απογοητευτικά και δείχνουν υστέρηση 738 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων από τη φορολόγηση των καυσίμων (ΦΠΑ και ΕΦΚ

καυσίμων) στο δεκάμηνο. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία πωλήσεων δεν δείχνουν ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, οι πωλήσεις έως τώρα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι- αν όχι ελαφρώς μικρότερες.

Το περίεργο είναι ότι το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί ότι το 2014 θα αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους στα πετρελαιοειδή. Μάλιστα οι φόροι στα πετρελαιοειδή είναι οι μοναδικοί που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά 200 εκατ. ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι έμμεσοι φόροι θα καταγράψουν μείωση σε σχέση με το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα