ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

09:47 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Το κούρεμα του ασφαλιστικού τους ταμείου και το εκλογικό επίδομα αποτελούν κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Εντός της ημέρας ανακοινώνουν νέες κινητοποιήσεις.

«Ίση μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες» ζητεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το οποίο αποφάσισε την αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από κάθε εκλογική

εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για  συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή «αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης».

Η ΠΟΕ -ΟΤΑ διατυπώνει τη δυσαρέσκειά της και για έναν επιπλέον λόγο. Παρά την ανακοίνωση που έχει εκδώσει από τις 24 Μαΐου και τη επιστολή διαμαρτυρίας που έχει αποστείλει στον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, σχετικά με την εκλογική αποζημίωση, προς το παρόν δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν αυτή τη φορά περιορισμό της εκλογικής αποζημίωσης σε ένα μέρος των συναδέλφων τους. Ενώ χαρακτηρίζουν ως κοροϊδία τα 97 ευρώ που τους δόθηκαν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις και για έναν επιπλέον λόγο. Εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ασφαλιστικό τους ταμείο.  Ο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία μετά το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ομολόγων.  Επίσης  το ασφαλιστικό ταμείο δέχεται πιέσεις από τον ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να καταβάλει προκαταβολικά εισφορές.

Λόγω αυτών των εξελίξεων οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν το επόμενο χρονικό διάστημα δυναμική αντίδρασή.

Keywords
Τυχαία Θέματα