ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

O νέος υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η συγχώνευση του υπουργείου του με εκείνου του Πολιτισμού, δηλώνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί υποβάθμισή του, αλλά «αποβλέπει στην αξιοποίηση των συνεργιών».

Όπως είπε, «επενδύουμε στον Πολιτισμό, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον».

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, ο Κ. Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις, αλλά και εφαρμογή όσων έχουν σχεδιαστεί από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες. Τονίζοντας ότι η κυβερνητική

πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια, ο νέος υπουργός ξαναβρέθηκε στο κτήριο του υπουργείου, με διευρυμένες αρμοδιότητες. Ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους, επιλέγοντας να μη βάλει το χέρι του στη φωτιά, αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο, κάτι που πλέον δεν μπορεί να αποφύγει.

Ο νέος υπουργός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ότι η έδρα τους θα είναι και στα δύο υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ πρόσθεσε πως η παιδεία και ο πολιτισμός είναι τα θύματα των οικονομικών κρίσεων και σημείωσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Συνεχάρη την απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργό Ευφροσύνη Κιάου για τη δουλειά της, η οποία όπως επισήμανε, δεν ήταν απλά διεκπεραιωτική. Όπως είπε, η κ. Κιάου «έσκυψε πάνω από τα προβλήματα κι έδωσε λύσεις».

Από την πλευρά της, η Φρόσω Κιάου τόνισε: «Στο σύντομο πέρασμά μου από το υπουργείο προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που ανέκυψαν. Τώρα παραλαμβάνετε για τα μεγάλα».

Επισήμανε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών και ότι τα βιβλία παραδίδονται ταχύτατα στις αποθήκες του υπουργείου.

Η ίδια αναφέρθηκε και στη δίμηνη παράταση που δόθηκε για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός του υπουργείου Παιδείας. «Σ΄ αυτό το σύντομο διάστημα μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και στις δύσκολες αυτές στιγμές αυτό που μένει για όλους μας είναι η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα