Χαμηλού κόστους και η Air France – economy

Το όνομά της Hop!, ομόηχο της αγγλικής “ελπίδας”, και αντιπροσωπεύει τις ελπίδες της Air France για αναπτέρωση των εσόδων της!
Η νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους του ομίλου Air France- KLM θα ανοίξει τα φτερά της στις

31 Μαρτίου. «Πρόκειται για πραγματική αναγέννηση των περιφερειακών αερομεταφορών στη Γαλλία και την Ευρώπη. Θα καλύψουμε πολλά δρομολόγια σε διαφορετικές περιοχές. Στόχος μας να κερδίσουμε πίσω πελάτες, με χαμηλότερα κόμιστρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Hop!, Λιονέλ Γκερίν. Με εισιτήρια που θα ξεκινούν από 55 ευρώ, η νέα εταιρεία θα καλύπτει 136 προορισμούς, κυρίως στη Γαλλία, με 530 πτήσεις καθημερινά. «Χρειαζόμαστε την ώθηση ενός νέου σήματος, που θα ενσωματώνει δυναμισμό, νεανικότητα, δημιουργικότητα και marketing.» συμπληρώνει ο Αλεξάντερ ντε Ζινιάκ, Πρόεδρος της Air France. Η Air France αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, με τα δικά του μέσα. Τα τελευταία χρόνια βλέπει να χάνει όλο και περισσότερους πελάτες, ακόμα και πρώτης θέσης, από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.
Το 2012 ήταν μία ακόμα δύσκολη χρονιά για τη γαλλο-δανέζικη εταιρεία. Kατέγραψε ζημιές €1,1 δισεκατομμυρίων. Αιτία, εκτός από το σκληρό ανταγωνισμό, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η μείωση της ευρωπαϊκής κατανάλωσης, που “χτυπάει” ιδιαίτερα τις μετακινήσεις. Στα σχέδια αναδιάρθρωσης προβλέπονται και 5.000 απολύσεις.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα