ΔΗΜ.ΑΡ.: «ΙΔΟΥ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Ως απόλυτη επιτυχία της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει το κόμμα το προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Επιτυχία της κυβέρνησης σημαίνει και επιτυχία της ΔΗΜΑΡ», σημειώνει το κόμμα σε non paper που εξέδωσε και αποκαλύπτει το matrix24.gr.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο συγκεκριμένο κείμενο, το κόμμα του Φώτη

Κουβέλη σημειώνει ότι από το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης που συμφωνήθηκε προκύπτει η «υιοθέτηση κατά 95% των 7 θέσεων για άμεση διακυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ» και σημειώνεται ότι «η προσπάθεια πέτυχε». «Το πλαίσιο διακυβέρνησης είναι ρεαλιστικό, αλλά και προοδευτικό με την ουσιαστική σημασία των λέξεων», τονίζεται στο κείμενο του κόμματος, το οποίο προειδοποιεί τα στελέχη του «να μην καθησυχάζουν από την πολιτική επιτυχία στο πρόγραμμα». «Αποδείξαμε ότι είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε και επιτυχημένη κυβερνώσα Αριστερά», σημειώνεται στο non paper, με το οποίο η ΔΗΜΑΡ δηλώνει την επιθυμία της να πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά στο έργο της: «Θέλουμε να πετύχει η κυβερνητική προσπάθεια για το καλό της χώρας και των εργαζομένων και θα εργαστούμε για το σκοπό αυτό όλοι μαζί στην κυβέρνηση, στο κράτος και τη διοίκηση, στη Βουλή,στους θεσμούς ΤΑ, στο μαζικό κίνημα. Η επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι και επιτυχία της ΔΗΜΑΡ».

Το πλήρες κείμενο του non paper της ΔΗΜΑΡ για την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση έχει ως εξής:

«Το κείμενο όπως προκύπτει και από απλή αντιπαραβολή είναι η υιοθέτηση κατά 95% των 7 Θέσεων για Άμεση Διακυβέρνηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Η ΔΗΜΑΡ έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, το οποίο είχε ετοιμάσει με συστηματικό τρόπο και είχε παρουσιάσει δημόσια στους πολίτες πριν από τις εκλογές λέγοντας-Φώτης Κουβέλης στη Διακαναλική 10 Ιουνίου- ότι «αυτές τις θέσεις θα διαπραγματευτούμε με τα κόμματα στις διερευνητικές εντολές».
Με διορατικό πνεύμα η ΔΗΜΑΡ είχε εντάξει στο δικό της πρόγραμμα και θέσεις τις οποίες ανακοίνωναν προεκλογικά τα αλλά κόμματα-ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ- σε μια προσπάθεια να δεσμευτούν και μάλιστα γραπτά και να μη μείνουν προεκλογικές εξαγγελίες.
Η προσπάθεια αυτή πέτυχε. Το πλαίσιο διακυβέρνησης είναι ρεαλιστικό, αλλά και προοδευτικό με την ουσιαστική σημασία των λέξεων. Προωθεί μεταρρυθμίσεις και προοδευτικές διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την αναδιοργάνωση του κράτους, τις στρατηγικές επιλογές της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας στη βιομηχανία την ενέργεια τις μεταφορές και τα δίκτυα, τις υπηρεσίες, και τον πρωτογενή τομέα.
Η κόκκινη κλωστή είναι η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας στις αμοιβές και τα δικαιώματα, η καταπολέμηση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές, η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα για τους νέους.
Η πολιτική επιτυχία στο πρόγραμμα δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Θα χρειαστεί η πολιτική, αλλά και η οργανωτική εγρήγορση του κόμματος για την επιτυχή εφαρμογή και προώθηση των προγραμματικών δε

Keywords
Τυχαία Θέματα