ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ «ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Βενιζέλου με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο των επιλογών του για τον τρόπο συμμετοχής στην κυβέρνηση και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την «πράσινη» ομάδα.

Με τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα μοιάζει το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου

όσον αφορά στα πρόσωπα που εκπροσωπούν το κόμμα στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον ρόλο που καλείται να παίξει το κόμμα σε μία βαθιά ‘γαλάζια’ κυβέρνηση, τα σκληρά μέτρα της οποίας καλούνται να ψηφίζουν ‘πράσινοι’ βουλευτές.

Σε τροχιά σύγκρουσης με την ηγεσία είναι ήδη η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο είχε πρωταγωνίστρια την Άννα Διαμαντοπούλου, που στο άκουσμα υπουργοποίησης του “ορκισμένου εχθρού” της την περίοδο της μεταρρύθμισης στην Ανώτατη Εκπαίδευση Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ξέσπασε. Η πρώην υπουργός Παιδείας, σε ένα οργισμένο τηλεφώνημα με αποδέκτη στενό συνεργάτη του κ.Βενιζέλου, το οποίο μάλιστα διήρκεσε 45 λεπτά, φέρεται να απείλησε με αποχώρησή της από το κόμμα. Στη συνέχεια πάντως, και κατόπιν απευθείας επικοινωνίας της με τον πρόεδρο, επικράτησαν δεύτερες, πιο ψύχραιμες σκέψεις και τελικά απεφεύχθη το ‘κακό’. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πάντως, η ίδια έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει πουθενά στο εξής, κρατώντας αποστάσεις ώσπου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της. Με τον τρόπο της άλλωστε, έχει ήδη διαμηνύσει ότι πλέον είναι ‘απέναντι’ στην ηγεσία.

Την ίδια ώρα, τη σιωπή προς ώρας έχουν επιλέξει οι επίσης ενοχλημένοι από τη στάση Βενιζέλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η κόντρα των δύο με την ηγεσία του κόμματος έχει ξεκινήσει πριν από τις εκλογές ακόμα και αναμένεται να έχει συνέχεια. Τα τελευταία περιστατικά, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κραδαίνει το iPad του κ.Λοβέρδου ‘απειλητικά’ προς τον Μίμη Ανδρουλάκη, που αμφισβητούσε το επιτυχές της υπουργείας του σε κλειστή σύσκεψη και τον Ανδρέα Λοβέρδο να χαρακτηρίζει ‘απαράδεκτες’ τυχόν τεχνοκρατικές επιλογές πριν ακόμα γίνουν, δίνουν το στίγμα του τι μέλλει γενέσθαι.

Το επόμενο «εσωκομματικό μέτωπο» πάντως, αναμένεται με την ανακοίνωση του Σχεδίου Ανασύστασης της παράταξης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πάντως μετατίθεται και πάλι, αυτή την φορά για μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Εκεί, οι δύο κορυφαίοι του κόμματος που σε ανύποπτο χρόνο κατέβασαν συγκεκριμένες πλατφόρμες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, δεν θα κάνουν πια τόσο εύκολα πίσω. Μέχρι τότε όμως, έχουν τη δυνατότητα να ‘μετρήσουν τις δυνάμεις τους’ και να ανασυνταχθούν. Η σύγκρουση είναι προ των πυλών. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πότε θα εκδηλωθεί και με ποιον τρόπο. Ειδικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που έχει ήδη ξεκινήσει τις μυστικές επαφές και τα δείπνα, καταγράφοντας τη δυναμική του στο κόμμα, υπάρχουν δύο επιλογές. Η στροφή προς νέο φορέα, ή η αναμονή ως το συνέδ

Keywords
Τυχαία Θέματα