ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: «ΠΑΣΟΚ»

08:50 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην αποψίλωση ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ στρέφεται η Νέα Δημοκρατία, προβάλλοντας τους κινδύνους εξόδου της χώρας από το ευρώ και την Ε.Ε. εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Με … εθνικό μήνυμα το νέο σποτ. 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση του κ. Αντώνη Σαμαρά

και των υπολοίπων γαλάζιων στελεχών προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως μάλλον ως στόχο τους… εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η χθεσινή του αναφορά – κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος – στην ανάγκη «οι Έλληνες να δούμε κατάματα την αλήθεια, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και ιδεολογικά ντουλάπια..αυτά ανήκουν στο παρελθόν».

Η προσπάθεια συμπίεσης του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν η μεταξύ των δύο κομμάτων πολεμική βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή, μοιάζει η μοναδική ασφαλής διέξοδος για τη Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθεια αύξησης των ποσοστών της. Και τούτο διότι, ανεξαρτήτως ποιό κόμμα εμφανίζουν ως πρώτο, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των δημοσκοπήσεων καταγράφει μία προβληματική για το κόμμα του κ. Σαμαρά πραγματικότητα. Αφενός τη συντριπτική πλειοψηφία των «αντιμνημονιακών» πολιτών, δεξαμενή από την οποία – σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ – η Ν.Δ. δεν μπορεί να προσδοκά σε σημαντικά εκλογικά κέρδη, αφετέρου δε μία νέα μετατόπιση της πολιτικής αυτοτοποθέτησης των πολιτών στο κέντρο και τα αριστερά του κομματικού άξονα «δεξιάς – αριστεράς».

Με τα ποσοστά των «Ανεξ. Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής» να περιορίζονται μεν αλλά η πλειοψηφία όσων φεύγουν από τα δύο κόμματα να στρέφονται προς τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και τις μόνες «γειτονικές» αλλά μικρές δεξαμενές του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημ. Συμμαχίας να μην αρκούν, στη λεωφόρο Συγγρού στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη δυνατότητα προσέλκυσης  ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το βάρος πέφτει και σε δυναμικές ηλικίες αλλά κυρίως στους  άνω των 60 ετών πράσινους ψηφοφόρους, οι οποίοι μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και της… δραχμής (σ.σ. με τα οποία επιχειρείται να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ) θα επιλέξουν κυβερνητικά, δίνοντας – έστω και με βαριά καρδιά – την ψήφο τους στον κ. Σαμαρά.

Διόλου τυχαία, από το πρώτο διαφημιστικό σποτ της Ν.Δ για τις 17 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Προχωράμε υπεύθυνα, αποφασιστικά», λείπει κάθε κομματική αναφορά και απεικονίζεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας ανάμεσα στους ιστούς με τις σημαίες των χωρών της ευρωζώνης. «Αυτό εμείς οι Έλληνες δεν θα το αφήσουμε να συμβεί ποτέ, οι λύσεις για την Ελλάδα είναι μέσα στην Ευρώπη» είναι τα μόνα λόγια του εκφωνητή, πριν εμφανιστεί στο κλείσιμο το σήμα της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα