ΕΠΤΑ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:20 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Συνολικά επτά κοινοπραξίες, στις οποίες μετέχουν 12 εταιρείες που ειδικεύονται στην έρευνα υδρογονανθράκων, συμμετείχαν τελικά στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Κατάκολο, Πατραϊκό και Ιωάννινα.


ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Η συμμετοχή θεωρείται ικανοποιητική καθώς το υπουργείο είχε θέσει ως στόχο να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος ανά περιοχή. Όπως είχε προαναγγείλει το matrix24.gr, ενδιαφέρον κατέθεσαν

μεταξύ άλλων τα ΕΛΠΕ σε συνεργασία με την EDISON και η Energean που εκμεταλλεύεται σήμερα τα κοιτάσματα του Πρίνου. Σε γενικές γραμμές συμμετέχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με τη μεγαλύτερη να είναι η πολυεθνική Schlumberger.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Κατάκολο εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι κοινοπραξίες Greek Oil – Energy Resources και Schlumberger (ως EPC) μαζί με τις Energean – Trajan Oil.

Για τον Πατραϊκό, η κοινοπραξία ΕΛΠΕ – Edison – Melrose καθώς και η κοινοπραξία Schlumberger (ως EPC) με τις Energean – Trajan Oil και Chariot Oil.

Για τα Ιωάννινα εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι: Schlumberger (ως EPC) με τις Energean – Petra, η κοινοπραξία ΕΛΠΕ – Edison – Melrose, η Arctic σε κοινοπραξία με τις Hunter Energy και KO Enterprises, καθώς και η Chariot.

Keywords
Τυχαία Θέματα