Έρχονται έξι νέοι αναπληρωτές υπουργών

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το γεγονός θεωρείται προάγγελος ανασχηματισμού. Πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού για σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία για τα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κι ορίζει τη δημιουργία θέσεων αναπληρωτή υπουργού στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξεως, Τουρισμού Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης καθώς και μία νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας -Πολιτισμού.

Πιθανότερος χρόνος των

αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται η περίοδος μετά το Πάσχα. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει διαπιστώσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ανασχηματισμού, ενώ εσχάτως αντιρρήσεις δεν έχει εγείρει ούτε ο κ. Κουβέλης.
Η Εφημερίδα μεταφέρει την άποψη στελεχών από το Μέγαρο Μαξίμου η δυνατότητα για νέους αναπληρωτές υπουργούς δεν σχετίζεται με σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Αντιθέτως, έκαναν λόγο για «τεχνικό ζήτημα» προκειμένου όλα τα υπουργεία να έχουν ενιαία δομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα