ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένονται τα  πράσινα ψηφοδέλτια που ανακοινώνονται εντός της ημέρας. Mε ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κοινωνικούς φορείς, και δη με το προεδρείο του ΣΕΒ στην Ιπποκράτους το μεσημέρι.


Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται η σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ

για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, που ανακοινώνονται τελικά σήμερα. Η προθεσμία κατάθεσής τους έληξε τυπικά χθες τα μεσάνυχτα, ωστόσο η παρουσίασή τους αναβλήθηκε εκτάκτως για σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ που έληξε το πρωί.

Στην πραγματικότητα, μετά και από τις τελευταίες συσκέψεις που έγιναν για το θέμα χθες στην Ιπποκράτους, οι πράσινες λίστες αναμένονται περίπου ίδιες, και πάντως χωρίς αλλαγές σε εκλεγμένους βουλευτές ή τους πρώτους επιλαχόντες σε κάθε περιφέρεια. Το ίδιο φαίνεται ότι θα ισχύσει και όσον αφορά στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές πάντως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Κατά δήλωσή του, στα ‘πράσινα’ ψηφοδέλτια δεν θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επί χρόνια βουλευτής Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ ανάλογη πρόθεση έχουν εκφράσει οι κ.κ.Σήφης Βαλυράκης, Ηλίας Καρανίκας, Μιχάλης Παντούλας και Χρήστος Κατσούρας. Αντίθετα, αναμένεται τουλάχιστον μία ‘μεταγραφή’ υποψηφίου από τη ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου στο ψηφοδέλτιο ΄Β Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και νέα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν τις λίστες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να συσπειρώσουν παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος και -γιατί όχι;- να προσελκύσουν νέους…

Εντωμεταξύ, συνεχίζοντας την προεκλογική του δραστηριότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε χθες στην Ιπποκράτους με περίπου 200 συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος, σήμερα υποδέχεται εκεί τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο –εφόσον παραβρεθεί- μετά τη δημόσια ανταλλαγή πυρών των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα. Επί τάπητος στη συνάντησή τους θα τεθούν, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, η κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κ.α. Το απόγευμα, τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος στην Καλλιθέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα