ΕΤΟΙΜΗ Η ΘΕΜΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Αθηνών, ώστε να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα οι εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής οι δικαστές και οι επικεφαλής των δικαστηρίων θα βρίσκονται στα πόστα τους. Στόχος είναι να καλυφθούν αμέσως ενδεχόμενα κενά σε δικαστικούς ανιπροσώπους ή μέλη των εφορευτικών επιτροπών,

που έχουν ήδη παραλάβει τους διορισμούς τους και οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Για το λόγο αυτό αναπληρωτές δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν περάσει από νωρίς την πύλη των δικαστηρίων και θα είναι ετοιμοπόλεμοι, σε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθούν οποιαδήποτε κενά.

Αλλά και αφού οι κάλπες κλείσουν, οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών να εξακολουθήσουν να λειτουργούν. Και αυτό γιατί εκεί θα καταλήγουν όλα τα δρομολόγια των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι θα παραδίδουν το εκλογικό υλικό, προκειμένου να γίνει γίνει η επανακαταμέτρηση μέσα στν προθεσμία που ορίζει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος και τα εκλογικά συνεργεία των δικαστικών επιμελητών ολοκληρώσουν το έργο τους, τότε αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την υποβολή ενδέχόμων ενστάσεων από όσους αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν η διαφορές είναι μικρές και με δεδομένο ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι υποψήφιοι δεν έχουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν -πλην απροόπτου- ενστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα