ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

11:20 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Κοντά σε λύση για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι καρκινοπαθείς βρίσκεται η κυβέρνηση. Παρεμβάσεις των κομμάτων για επίλυση του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του, στον ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, τόνισε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ο κ. Κίττας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ,

η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνεται κανονικά από σήμερα.

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα θα έχει σήμερα στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Έκκληση προς τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό παροτρύνοντάς τον να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

«Η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, και οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου», τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος.

«Οι «οριζόντιες» περικοπές στο χώρο της υγείας, ο ανορθολογισμός και η προχειρότητα στη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση, οδήγησαν στην απαράδεκτη κατάσταση να στερούνται οι ασφαλισμένοι βασικά φάρμακα», επισήμανε η Δημοκρατική Αριστερά. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουν όλοι οι φορείς, επιστήμονες και επαγγελματίες που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας, να σταθούν με ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση με τη συμβολή όλων των κομμάτων να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προσθέτει η ΔΗΜ.ΑΡ..

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. «Απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα λύνεται»..

Keywords
Τυχαία Θέματα