Φοβάται τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ

Ο λόγος; Ο φόβος της πρόωρης κάλπης.

Ήδη το κλίμα των τριπλών εκλογών τον προσεχή Μάιο, φτιάχνεται. Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία θα αρχίσει και ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, ενώ στον βαθμό που η «λύση» θα εμπεριέχει δύσκολες αποφάσεις, θα επαναφέρει με δριμύτητα το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης, άσχετα αν το επιθυμεί ο πρωθυπουργός ή όχι.

Δεδομένου δε, ότι τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, θα φέρει την αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης ως προς τη νομιμοποίηση που έχει το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, φέρνει πιο κοντά

το ενδεχόμενο αυτή να στηθεί μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για ένα σενάριο που …ξορκίζει η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανασυνταχθεί. Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στον σχεδιασμό του, στο ΠΑΣΟΚ σηκώνουν εκ νέου τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αφενός να περιορίσουν τις διαρροές τους προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αφετέρου να «φέρουν πίσω» τους «πράσινους ψηφοφόρους» που ενστερνίστηκαν την πολιτική του, μέσα από την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα