Η αθηναϊκή Biennale ξαναχτυπά

Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας ξεκινά με αφετηρία το ερώτημα «Και τώρα τι;». Με στόχο να ψηλαφήσει απαντήσεις, δημιουργεί την Agora. Ένα κοινωνικό γεγονός, ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ένα σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης στο κέντρο της Αθήνας της κρίσης δημιουργείται στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που φιλοξενούσε

στο παρελθόν το Χρηματιστήριο Αθηνών και παράλληλα στο CAMP. Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας Agora, άνοιξε τις πόρτες της στις 29 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως την 1η Δεκεμβρίου.

Η έκθεση καινοτομεί επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης, τόσο φυσικό όσο και ψηφιακό. Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς το δημιουργικό κόσμο μέσω του Open Call και συνομιλεί με το ζωντανό διαδίκτυο μέσω του #ab4agora, συνθέτοντας ερωτήματα και συλλέγοντας απαντήσεις. Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας σχεδιάστηκε από μια ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών από τον χώρο της δημιουργίας, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για την περίσταση.

Η Agora είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζυμώσεων μεταξύ επαγγελματιών με διαφορετικό υπόβαθρο που μοιράζονται το κοινό αίσθημα ευθύνης και την ανάγκη συμπαραγωγής νοήματος.

INFO: CAMP Contemporary Art Meeting Point, Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά, 105 51 Αθήνα, 210 3247679, http://campoint.gr. Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών), Σοφοκλέους 8-10, Αθήνα. Τρίτη – Παρασκευή: 13:00 – 21:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 22:00. Είσοδος 3 – 8 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα