«Η χώρα άντεξε και κάνει την στροφή»

«Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας. Της στροφής από την ύφεση, την ανεργία, τη νομισματική αβεβαιότητα, την έλλειψη ρευστότητας, τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική αγωνία, τη διεθνή απαξίωση, την απογοήτευση, προς την αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, τη νομισματική ασφάλεια, τη δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, τη σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης

των τραπεζών, την ενίσχυση της ρευστότητας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του για τη νέα χρονιά στη Real News.

Εκτιμώντας πως αυτός είναι ο μόνος εφικτός και ασφαλής δρόμος προς την ανάσχεση της ύφεσης, και την ανάπτυξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την ανάγκη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, αλλά και αυστηρής εφαρμογής του. Εκτιμά άλλωστε πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για την χώρα και αυτή να αποκτήσει και πάλι στέρεα θεμέλια.

Ειδικά για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, σχολιάζει πως είναι «το λυκόφως και το λυκαυγές της κρίσης, το πιο σκοτεινό σημείο και το πρώτο χάραγμα». «Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, που σηκώσαμε μόνοι για πολύ μεγάλο διάστημα το βάρος αυτής της πολύ δύσκολης και αντιδημοφιλούς στρατηγικής, είναι σημαντικό να βλέπουμε δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην αρχή τώρα να την υιοθετούν και να την προβάλλουν ως δική τους και μάλιστα με πάθος», λέει αφήνοντας κάποιες αιχμές για όσους το προηγούμενο διάστημα αντιτάχθηκαν σθεναρά στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί άλλωστε σημαντικό, να γίνονται -παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις- τα αναγκαία βήματα για την έξοδο από την κρίση, καθώς «δεν υπάρχει καλύτερο και ασφαλέστερο πλαίσιο αναφοράς για τη χώρα μας από αυτή τη δύσκολη και νεοφιλελεύθερη, τα τελευταία πολλά χρόνια, Ευρώπη», όπως λέει, κλείνοντας κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε πορεία της χώρας έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αναφέρεται πάντως και στις εκλογικές αναμετρήσεις χωρών της Ε.Ε. μέσα στο 2013, με την ελπίδα ότι αυτές θα οδηγήσουν σε αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως ρόλο «εγγυητή» της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα μας παίζει το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα ότι «κατέβηκε, λόγω της κρίσης, μαζί με τη χώρα και θα ανεβεί ξανά, τώρα που αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι η χώρα». Επιτίθεται δε, εμμέσως, στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ʽοπαδούς της καταστροφολογίας, που επένδυσαν και επενδύουν στον θάνατο της χώραςʼ και προεξοφλώντας πως «θα μείνουν με την προσμονή μιας νίκης που δεν ήρθε και δεν θα έρθει, γιατί η χώρα, ευτυχώς, δεν ηττήθηκε οριστικά. Άντεξε και κάνει τη στροφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα