Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ TEDX ΑΝΟΙΞΕ

Νέοι άνθρωποι κατέκλυσαν χθες την αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του Tedx Academy, που άνοιξε με τη συζήτηση: «Greece on the journey» – τo ταξίδι που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η Ελλάδα για να περάσει στην αντίπερα όχθη και να ξεπεράσει την κρίση. 

Το TED είναι μια ετήσια, διεθνής διοργάνωση, στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο τον κόσμο μοιράζονται «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Μεταξύ των ανθρώπων που

έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος είναι ο Μπιλ Κλίντον, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπόνο κ.ά.

Με μία σειρά από εισηγήσεις και εμπειρίες από κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το τρίτο ετήσιο TEDxAcademy επιχείρησε να προσδιορίσει τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αλλάξει το τοπίο στην Ελλάδα: αλλαγές στην κοινωνία, στη δημόσια διοίκηση και τη διακυβέρνηση, στον τρόπο που μοιραζόμαστε και δημιουργούμε, στην καθημερινότητά μας, στη νοοτροπία μας.

Το φετινό TedxAcademy θα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Τρεις είναι οι ενότητες που συνθέτουν τη φετινή εμπειρία του TedxAcademy: το Παγκόσμιο Τοπίο, το Χάραγμα Πορείας και η Νέα Γη. Το Ταξίδι θα μας πάρει μαζί του σε ανεξερεύνητες διαδρομές, και μέσα από σκέψεις και ιδέες θα μας ωθήσει να αναζητήσουμε τη δική μας πυξίδα για το μέλλον.

Οι νέοι άνθρωποι που γέμισαν για επτά περίπου ώρες την αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη έδειξαν ότι διψούν για νέες ιδέες, περιμένοντας ότι οι προτάσεις των ομιλητών θα τους έδιναν κουράγιο, τροφή για σκέψη και σημεία αναφοράς ώστε να δουν από μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα οπτική όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταίως στην Ελλάδα.

Στο βήμα, μεταξύ άλλων, ανέβηκαν Πιέρ Υβ Κουστό (δύτης, βιοχημικός και διαστημικός επιστήμονας), ο Μάικλ Ιγκνάτιεφ (καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Χάρβαρντ), ο Διομήδης Σπινέλλης (καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Μιχάλης Μπλέτσας (ερευνητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), ο Πίτερ Διαμαντής (ειδικός στον τομέα της της διαστημικής επιχειρηματικότητας). Ο τελευταίος μάλιστα υπογράμμισε ότι το βασικό εργαλείο επιχειρηματικότητας για τους νέους Έλληνες θα πρέπει να γίνει το internet, αφού τα «σύνορα» όπως τα εννοούσαμε παλιότερα τείνουν να καταργηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα