«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΛΑΟ»

Εκτάκτως συνεδρίασε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις και την απαγόρευση συναθροίσεων που ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με αφορμή αυτή την απόφαση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η σπουδή της κυβέρνησης να ξεθάψει ένα χουντικό νομοθετικό διάταγμα περί απαγόρευσης συναθροίσεων, να κλείσει τους σταθμούς του μετρό και να δημιουργήσει

κλίμα φόβου, αποδεικνύει πόσο η ίδια τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί ευθέως τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, απευθύνοντας κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο, στις 12.30 στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας.

«Ο λαός μας δε θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Η μαζική και ειρηνική του συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα αποτελέσει ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. Ένα ξεκάθαρο όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα. Ένα μήνυμα λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας που θα σταλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», καταλήγει η ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα