Η ΛΕΠΕΝ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

08:50 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Αφήνει τους οπαδούς της να ψηφίσουν κατά συνείδηση η Μαρίν Λεπέν λέγοντας η ίδια ότι δεν θα ψηφίσει για κανέναν από τους δύο μονομάχους.


Του Γιώργου Βλαβιανού

H Μαρίν Λεπέν θα ψηφίσει λευκό στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών την Κυριακή. Αυτό δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια παρέλασης προς τιμήν της Ζαν ντ’ Αρκ, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου κάλεσε τους οπαδούς της να ψηφίσουν κατά συνείδησιν ενώ η ίδια όπως τόνισε θα προτιμήσει το λευκό. Δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο καθώς το μόνο που «επιτυγχάνουν χρόνια τώρα είναι να χάνει η Γαλλία».

Η

πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου που συγκέντρωσε το 17,9% των ψήφων κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών τόνισε ότι την Κυριακή θα ψηφίσει λευκό και τον Ιούνιο μπλέ σκούρο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να κάνει αναφορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 10 και 17 Ιουνίου. Σε αυτές έχει συστήσει συμμαχία με άλλα κόμματα συναφούς ιδεολογικής προσέγγισης, γεγονός που μάλλον θα της επιτρέψει να εκλέξει βουλευτές στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Χθες Πρωτομαγιά υπήρξαν συγκεντρώσεις των συνδικάτων και στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί ο Ζαν Λυκ Μελανσόν κατηγόρησε τη δεξιά (Σαρκοζί) και την άκρα δεξιά (Μαρίν Λεπέν) ως «σφετεριστές» της εξουσίας. Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η αριστερά θα πρέπει να υποστηρίξει τον Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή, ώστε να αλλάξει η πολιτική στη Γαλλία τονίζοντας ότι ο «Σαρκοζί είναι εχθρός των κοινωνικών κεκτημένων».

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μίλησε χθες σε οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στο Τροκαντερό και επικέντρωσε την ομιλία του στους οπαδούς της Μαρίν Λεπέν σε μία προσπάθεια να τους πείσει να τον ψηφίσουν την Κυριακή.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δια της γραμματέως Μαρτίν Ομπρί κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι για μία ακόμη φορά «δίχασε» τους Γάλλους οργανώνοντας ξεχωριστή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για μία μέρα που συμβολίζει την ενότητα, τον κοινό αγώνα, επεσήμανε η Ομπρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα